Not Fade Away: Tvůrce Sopránových natočí hudební film

Not Fade Away: Tvůrce Sopránových natočí hudební film | Fandíme filmu
David Chase se vrátí do šedesátých let, aby si spolu s Jamesem Gandolfinim posvítili na sex, drogy a rock and roll. Pusťte si trailer.

Životopisné snímky vyprávějí většinou o životních útrapách těch nejslavnějších. Počinů o hudebních skupinách jako Rolling Stones a Beatles je jako hvězd na nebi. Málokdo ale zabrousí níže pod laťku rozlišitelnosti a natočí film o kapele, jejíž sny se nikdy nedostanou ven z garáží rodinných domků. A přesně o tom pojednává nový snímek Not Fade Away od režiséra Davida Chase. Sedmašedesátiletý tvůrce mnoha televizních seriálů, z nichž nejznámější Rodina Sopránových získala od roku 1999, kdy vznikla, celou řadu ocenění, včetně hudební ceny Emmy a Zlatého Globu.

Sopránovi se stali hitem amerických televizí mimo jiné díky svérázné hudbě a nejspíš také proto se David Chase rozhodl natočit svůj první celovečerák právě s hudební tematikou. Snímek je situován do 60. let – éry rock’n’rollu. Na pozadí velkých událostí, jako jsou atentát na tehdejšího amerického prezidenta Kennedyho či počátek války ve Vietnamu, se odehrává příběh mladého teenagera Douglase (John Magaro), který společně se svou kapelou koncertuje na místních středoškolských večírcích. Douglas sní o dráze hudební superstar a také o lásce ze školních lavic – Grace. Tu ztvárnila skvělá Bella Heathcote, kterou jste mohli nedávno vidět v Burtonových Temných stínech.

V hereckém obsazení se objevuje také James Gandolfini, který si zahrál ve zmiňovaných Sopránových mafiánského bosse a i zde zaujme roli hlavy rodiny. Další osobností je Brad Garrett, jenž propůjčil hlas hvězdným animákům jako Hledá se Nemo, Ratatouille či Na vlásku. Největším tahounem celého filmu je ale bezesporu hudba. Kompilace režisérových oblíbených písní, které jsou pečlivě zasazeny do filmu, ukotvuje příběh, který tak nemá šanci rozletět se do všech světových stran. Inspirací bylo Chasovi jeho vlastní mládí. Sám režisér totiž působil v 60. letech jako bubeník v jedné z mnoha newjerseyských kapel. Pusťte si trailer a nasajte atmosféru.

 

Not Fade Away: Trailer

 

Zdroje: THR, Huffington Post, Digital Spy

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest