Preview: Rock of Ages

Preview: Rock of Ages | Fandíme filmu
Tom Cruise, Alex Baldwin a Russel Brand v cock-rockové variaci na Mamma Mia.

Letní filmová sezóna není jen obdobím akčních blockbusterů, komiksových adaptací nebo výdělečných animáků. Přináší s sebou také komedie jako stvořené pro večerní jízdu s přáteli. Takovým kouskem by chtěla být i novinka od režiséra muzikálu Hairspray, Adama Shankmana. Ten znovu sáhl do hudebních archivů a vzal si do parády broadwayskou show Rock of Ages, aby jí dal filmovou podobu.

Příběh se odehrává v roce 1987 a představí nám krásku Sherrie, která se chce stát zpěvačkou. Na své cestě za slávou, kterou chce najít v Los Angeles, potká barmana Drewa z klubu The Bourbon Room. Ten vede výstřední chlapík Dennis Dupree se svým podřízeným Lonnym, kteří se právě snaží přijít na to, jak zaplatit dluhy ohrožující samotný chod klubu. Záchranou se pro ně má stát koncert kontroverzní rockové megahvězdy Staceeho Jaxxe, který má být odehrán právě v The Bourbon Room.

Hlavním tahákem Rock of Ages tak očividně nebude zápletka, ale dva jiné aspekty. Tím prvním je osmdesátkový soundtrack. V coververzích zazní slavné songy od Bon Jovi, Guns N‘ Roses, Def Leppard, Joan Jett nebo Journey. Druhou ostře sledovanou stránkou budou herci. Jako hlavní dvojice Sherrie a Drew se představí méně známí Julianne Hough (nový Footloose) a Diego Boneta (pár dílů v seriálech 90210 nebo Pretty Little Liars), ale v dalších rolích se objevuje jedno známé jméno vedle druhého. Dennise si vystřihl Alec Baldwin, Lonnyho Russel Brand a Staceeho Jaxxe dokonce Tom Cruise. Třešničkou na dortu jsou pak další vedlejší role, ve kterých se objeví Catherine Zeta-Jones, Paul Giamatti nebo Malin Åkerman.

Americká premiéra už proběhla v červnu a ohlasy bohužel nejsou tak pozitivní, jak bychom si po vydařených trailerech přáli. Do kina se půjdeme přesvědčit sami, ale řeči o nezajímavé hlavní dvojici, střídavě kvalitních hudebních vystoupeních nebo přehnaném výskytu Toma Cruisa příliš optimismu do žil nevlévají a rozpačité tržby už vůbec ne. Film při rozpočtu 75 milionů dolarů zatím utržil v USA necelou čtyřicítku a ze zbytku světa pak jen dalších jedenáct milionů. Při takhle úžasném castingu a výdělcích Shankmanova Hairspraye (celosvětově přes 200 milionů) jde určitě o zklamání.

Naděje na hudebně plnou podívanou ale stále žije. 30. srpna se budou moci přesvědčit o kvalitách filmu slovenští čtenáři a třeba se dočkáme i v českých kinech.

 

Rock of Ages: Upoutávky

 

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest