Spider-Man: Šéf Sony potvrdil, že pro tuto chvíli jsou jednání s Marvelem uzavřená, světy jsou rozdělené

Spider-Man: Šéf Sony potvrdil, že pro tuto chvíli jsou jednání s Marvelem uzavřená, světy jsou rozdělené | Fandíme filmu
Sony
Sony dál buduje propojený komiksový svět Spider-Mana a chystá se pět až šest různých pavoučích televizních seriálů.

Marvel startuje oscarovou kampaň pro Avengers: Endgame, kteří se stali komerčně nejúspěšnějším filmem všech dob. Pomalu se rozjíždí natáčení Eternals, finišuje natáčení Black Widow a do budoucna má studio krom filmů naplánovanou také celou řadu minisérií pro službu Disney+, která má dále prohloubit provázaný superhrdinský vesmír. Pokud se jedna věc nepovedla, tak je to udržení partnerství se studiem Sony, které Marvelu zapůjčovalo po několik let postavu Spider-Mana, a ten tak konečně mohl být součástí stejného světa, jako Tony Stark a spol.

Tu a tam vystoupí nějaká marvelovská osobnost, jako třeba režisér Jon Favreau, a nahlas sní o tom, že by se společnost Disney se Sony nakonec přeci jen mohla dohodnout. Tomu ale nic nenasvědčuje. Začátkem září promluvil na technologickém summitu předseda Sony Tony Vinciquerra, který uvedl, že život je dlouhý a během let se může stát ledacos, avšak pro tuhle chvíli jsou dveře k jakékoliv dohodě mezi dvěma společnostmi uzavřené. Tvrdí, že mezi společnostmi nepanuje žádná zášť a stále se z ukončení spolupráce snaží alespoň částečně vinit nabitý program šéfa Marvelu Kevina Feigeho, i když už to v minulosti bylo rozporováno (podle toho, co víme, tak v konfliktu obou studií jde čistě o peníze).

Vinciquerra se zároveň snaží veřejnost ubezpečit, že i bez Feigeho přínosu na tom bude Spider-Man i nadále dobře, protože v Sony přece pracuje celá řada neméně skvělých osobností. Pokud jde o přínos, který měl Spider-Man ze spojení s dalšími superhrdiny Marvelu, tak bez něj to podle Tonyho půjde také. Před Marvelem si Spider-Man podle něj vedl dobře, s Marvelem si vedl skvěle a skvěle si povede i nadále, protože Sony přece chystá svoje vlastní univerzum plné spidermanovských postav.

Zatím vznikl první Venom, chystá se druhý. Letos se natáčel první film s upírem Morbiem a do budoucna se chystá řada dalších projektů, včetně televizní pěti nebo šesti televizních sérií ze světa Spider-Mana. Uvidíme, zda si skutečně povede bez pomoci Marvelu tak dobře, podle Vinciquerry však filmy jako Spider-Man: Paralelní světy nebo seriál The Boys ukazují, že v Sony kvalitní superhrdinské projekty dělat umějí.

V tuhle chvíli nám asi nezbývá než věřit, že předsedova odvážná slova budou naplněna…

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest