Croodsovi: Pravěký animák bez mluvících zvířat

Croodsovi: Pravěký animák bez mluvících zvířat | Fandíme filmu
Omrzela vás Doba ledová? Chystá se na nás pravěký animák s lidičkami a hvězdným obsazením.

V následujících měsících uvede studio Dreamworks Animation do kin hned několik novinek. Tou první je snímek Rise of the Guardians, ke kterému se také brzy dostaneme, druhou v pořadí, a tou, na kterou se dnes zaměříme, bude animák The Croods, jenž právě prochází postprodukční fází a na jehož počátku stáli britšní Ardman studios (spolupráce nakonec nedopadla a práva připadla Dreamworks). Film pojednává o pravěké tlupě, která zjistí, že má mezi sebou génia, jenž vynalezl oheň, a která je shodou okolností donucena opustit svou jeskyni a vydat se na cestu do vnějšího světa, o kterém doposud nevěděli zhola nic. Sice to nevypadá kdovíjak originálně, na druhou stranu, mělo by jít o rodinnou podívanou a tam jde o děj (ve většině případů) až na druhém místě.

Informací, která by mohla důvěru diváků definitivně podkopat, je jméno režiséra Kirka De Micca. Ten má zatím na kontě jen jeden režisérský zářez a tím jsou Vesmírní opičáci, kteří o jeho umu rozhodně nepřesvědčili (stejně jako další kousky pod kterými je podepsán jen jako scénárista – např Rychlý Stripes). Přesto by bylo předčasné lámat nad „Croodsovými“ (tak se snímek bude jmenovat v českých kinech) hůl, protože Dreamworsk mají v záloze jeden docela podstatný trumf v podobě druhého režiséra, který se, ač do projektu vstoupil později, zasloužil o výrazné změny ve scénáři a jehož jméno má ve světě animáků výrazně vyšší kredit. Tím není nikdo menší než Chris Sandler, člověk který svým předchozím filmem How to train your dragon jako jeden z mála tvůrců z Dreamworks dosáhl kvalitativní úrovně, jaké do té doby bylo schopné dosáhnout pouze studio Pixar (pravda, to bylo ještě před jeho fúzí se studiem Disney). Ve světle těchto informací to najednou všechno vypadá o poznání lépe a my můžeme doufat, že ve filmu bude znát především Sandlerův tvůrčí otisk.

Studio se přirozeně snaží nalákat i na hvězdy v hlavních rolích, ať už jsou to hvězdy relativně stabilní (Ryan Reynolds), pomalu vyhasínající (Nicolas Cage) nebo nově stoupající (Emma Stone). Sluší se však podotknout, že pro našince, který se (minimálně) v kině s největší pravděpodobností setká s dabovanou verzí, je tohle lákadlo poněkud k ničemu

A samotný trailer? Rozhodně si zde nemůžeme stěžovat na animaci (tradičně skvělá), ani hudbu (za níž bude stát jistota v podobě Alana Silvestriho), která především v druhé půlce ukázky skvěle graduje a ostudu určitě neudělá. Vlastně si nelze stěžovat vůbec na nic, protože to celé vypadá jako...jedno velké rodinné dobrodružství, a tím chce film být především. Trailer prostě v rámci žánru určitě neurazí, byť nějakou skutečnou pecku, „chytré pomrknutí“ nebo „vtípek pro dospělé“ bychom v něm hledali marně. Jestli to je dobře nebo špatně, nechme zatím stranou. Film přijde do kin v dnes již téměř povinném 3D balení a podle záběrů světa, který se hrdinům zjeví v poslední třetině ukázky, si už teď troufnu trvrdit, že minimálně nejmenší diváci budou z kina odcházet spokojeni. Zda si přijdou na své i skuteční filmoví „fajnšmekři“, kteří oceňovali třeba již zmiňovanou tvorbu „starého“ Pixaru nebo Sandlerův dračí výcvik si budeme muset počkat do 21. března 2013, kdy The Croods uvidíme v našich kinech.   

 

The Croods: Trailer

 

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest