The Batman: Podle Kevina Smithe film inspiroval legendární komiks Dlouhý Halloween

The Batman: Podle Kevina Smithe film inspiroval legendární komiks Dlouhý Halloween | Fandíme filmu
Zobrazit dalších 5 obrázků
Inspiruje se Matt Reeves příběhem z Batmanových začátků?

U nového Batmana víme, že ho natočí Matt Reeves a hlavní roli si zahraje Robert Pattinson. V oblasti příběhu film zůstává tajemný jako netopýří muž sám. Alespoň trochu posvítit na zápletku se možná podařilo Kevinu Smithovi v poslední epizodě jeho podcastu FatMan Beyond. V něm Smith tvrdí, že z dobrého zdroje zaslechl, že se The Batman bude údajně inspirovat komiksem Dlouhý Halloween, jenž vyšel i u nás. Komiks mají na svědomí ostřílení profíci Jeph Loeb a Tim Sale a popisuje první dny Bruce pod maskou Temného rytíře. Součástí příběhu je i statní prokurátor Harvey Dent, který se tady přemění v padoucha Dvě tváře. To by mohlo korespondovat se starší novinkou, v níž se proslýchá, že Two-Face by měl být pro Batmana jedním ze záporáků. A ještě jedna věc, sám Matt Reeves prozradil, že Dlouhý Halloween patří mezi jeho nejoblíbenější komiksy s Batmanem. Otázkou je, zda ještě má smysl z komiksu čerpat, když už se jím inspirovala Nolanova trilogie.

Ať už se ale zpráva potvrdí nebo ne, jisté by mělo být to, že se na motivy komiksu chystají dva celovečerní animované filmy. 

Více o zápletce k Dlouhému Halloweenu se můžete dozvědět z popisu od Crwe:

VĚŘÍM V HARVEYHO DENTA! Už uplynula polovina roku a Sváteční vrah stále uniká. Jak policii, tak státnímu prokurátorovi Harvey Dentovi, tak dokonce i Batmanovi. A před námi je ještě šest měsíců? a nespočet svátků vhodných k vraždění. VĚŘÍM V GOTHAM! Dlouhý Halloween je inteligentní a propracovaná detektivka z Batmanových začátků, sevřený příběh, ve kterém defilují známé postavy, a při kterém mají čtenáři všechny stopy na dosah. A navíc je tu skvělá expresivní a rozmáchlá kresba Tima Salea, která dává Batmanovým protivníkům opravdu démonický nádech. VĚŘÍM V BATMANA! V ulicích Gothamu řádí vrah. Maskovaný hrdina zjišťuje, že jeho činy můžou mít následky. Sériový vrah využívá svátky jako obchodní značku. Šéf podsvětí se snaží zachránit své hroutící se impérium. Město ovládané zločinci se stává útočištěm monster. Ambiciózní okresní návladní skrývá temné tajemství. Tajemná žena svádí temného rytíře. Jedno přátelství bude navěky zničeno. To všechno jsou střípky vražedné záhady jménem DLOUHÝ HALLOWEEN.

Cenou Willa Eisnera vyznamenaný tvůrčí tým Jeph Loeb a Tim Sale se dal opět dohromady a stvořil napínavý detektivní příběh, ve kterém se objeví ti nejnebezpečnější a nejvychytralejší z Batmanových protivníků v čele s Jokerem, a ve kterém budete moci prožít zrod tragického padoucha jménem Two-Face.

The Batman v režii Matta Reevese dorazí do českých a slovenských kin 24.6. 2021. V hlavní roli Robert Pattinson.

Zdroje: Comic Book, Crew, Bloody Disgusting

Galerie: 6

The Batman: Podle Kevina Smithe film inspiroval legendární komiks Dlouhý Halloween | Fandíme filmu The Batman: Podle Kevina Smithe film inspiroval legendární komiks Dlouhý Halloween | Fandíme filmu The Batman: Podle Kevina Smithe film inspiroval legendární komiks Dlouhý Halloween | Fandíme filmu The Batman: Podle Kevina Smithe film inspiroval legendární komiks Dlouhý Halloween | Fandíme filmu The Batman: Podle Kevina Smithe film inspiroval legendární komiks Dlouhý Halloween | Fandíme filmu The Batman: Podle Kevina Smithe film inspiroval legendární komiks Dlouhý Halloween | Fandíme filmu

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest