Box Office: Zlatokopky filmovou událostí podzimu

Box Office: Zlatokopky filmovou událostí podzimu | Fandíme filmu
STXfilms
Zobrazit další 3 obrázky
Holky se už na to nevydržely koukat a vyrazily chlapům po krku. Diváci se jenom hrnou.

Na jedničku víkendu to nestačilo, ale i tak je hlavní novinka víkendu Zlatokopky velkou výhrou. Film s Jennifer Lopez a Constance Wu coby striptérkami, které se po ekonomické krizi roku 2008 rozhodnout pomstít bankéřům z Wall Street, debutuje s 33 miliony dolary. Rozhodně nejlepší premiéra pro JLo v rámci její kariéry, nejlepší premiéra pro distributora STX a co se týče týmovky žen rozličných etnik, tak taky absolutní vítěz. Film má i zatraceně dobré recenze a takhle vysoký debut mu publicitu jen přidá, což ho může posunout mezi hlavní trvalky tohoto a následujícího měsíce. Film se už tak propaguje jako podzimní událost pro ženy (67 % návštěvnic) a se spoustou vedlejších hvězd jako raperky Cardi B a Lizzo nebo Lili Reinhart ze seriálu Riverdale se snímek cílí skoro sám. Pro studio STX zřejmě půjde o třetí film v jeho historii, který dá nad 100 milionů z Ameriky. Z mezinárodních trhů zatím utrženo 4,5 milionu.

Co naopak masivně pohořelo je drama Stehlík. Dvouapůlhodinový snímek podle známého románu zpracovala studia Warner Bros. a Amazon. Ten zatáhl část rozpočtu za streamovací práva. Mládeži nepřístupný film za 45 mega ale startuje jen s 2,6 milionu dolarů, což stačí na zařazení do žebříčku nejhorších premiér, které se uskutečnily ve 2000 a více kinech. Není to moc překvapení, protože podobný film by byl riskem i před 25 lety. Tohle není Tarantino s DiCapriem a Pittem, ale posmutnělé melodrama s Anselem Engortem. Mezinárodně zatím necelý milion. Naštěstí mají Warneři vraždící klauny, kteří jim během podzimu zachrání krk. Jeden už to dělá...

To Kapitola 2 totiž drží první příčku kasovního žebříčku se 41 miliony a po deseti dnech promítání je tak skoro tříhodinový, mládeži nepřístupný horor na 154 milionech v USA. Celosvětově se film dostal na 323 milionů. Vydělá méně než jednička, ale i tak je to obrovský hit. Propad 55 % je vyšší než 51 % Kapitoly 1, ale výrazně lepší než 65 % druhého víkendu Sestry nebo 66 % Insidious 2. Zlatokopky jsou také mládeži nepřístupné a přesto nebyly tak silnou konkurencí, to se musí Pennywisovi nechat. Zatím to vypadá na půl miliardu globálně s tím, že film možná utrží trochu víc na mezinárodních trzích než v Americe, kde by mohl skončit mezi 190 a 230 mega. 

Tenkrát v Hollywoodu je už na 329 milionech globálně. Tarantino tak konečně přeskočil Hanebný pancharty a zajistil své novince druhou příčku ve své filmografii. To může mrzet Brada Pitta, ale ne DiCapria, jehož Nespoutaný Django je pořád první s 425 mega celosvětově. Hobbs & Shaw mají 741 milionů globálně, z toho je 168 mega z USA a 196 milionů z Číny. Dvoustovka padne a půjde o první film studia Universal od Jurského světa 2 minulý rok, který to dokáže.

Spider-Man: Daleko od domova o pár drobných těsně předběhl Captain Mavel a s částkou 1,128 miliardy je osmou celosvětově nejúspěšnější marvelovkou. Během týdne by snímek ještě mohl z 9. příčky amerického žebříčku sesadit Strážce Galaxie 2. Chybí posledních pár tisíc. Dva malé filmy se potom potají staly solidními hity. Od The Farewell se to tak nějak čekalo po parádním startu v limitovaném nasazení. Melodrama z prostředí čínské rodinky je v USA na 17 milionech a oscarová kampaň se prý připravuje. Krvavá nevěsta od Foxů nakonec taky překvapila a z Ameriky má 27 mega, zatímco celosvětově je komediální horor na 41 milionech. Stálo to jen šestku.

Zdroj: Forbes

Galerie: 4

Box Office: Zlatokopky filmovou událostí podzimu | Fandíme filmu Box Office: Zlatokopky filmovou událostí podzimu | Fandíme filmu Box Office: Zlatokopky filmovou událostí podzimu | Fandíme filmu Box Office: Zlatokopky filmovou událostí podzimu | Fandíme filmu

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest