Terminátor: Temný osud: Další propadák, nebo konečně hit? První předpověď tržeb je tu

Terminátor: Temný osud: Další propadák, nebo konečně hit? První předpověď tržeb je tu | Fandíme filmu
Zobrazit další 4 obrázky
Jsou tu také nové plakáty s Arnoldem Schwarzeneggerem, Lindou Hamilton, Mackenzie Davis a Natalií Reyes.

Terminátor kdysi platil za synonyma filmového pokroku, dobré zábavy a obrovského komerčního úspěchu. Úplně první film z roku 1984 stál šest a půl milionu a jen v kinech utržil 78 milionů. Na dvojku si James Cameron vydupal v té době naprosto nepředstavitelný stomilionový rozpočet, ale také s mládeži nepřístupným filmem překročil v pokladnách hranici půl miliardy dolarů, což byl výsledek zcela neslýchaný. Trojka, to už takové terno nebylo. Vrchol Schwarzeneggerovy slávy pomalu začínal doznívat a série se poprvé musela obejít bez Jamese Camerona. Tržba 433 milionů možná nezní špatně, ale náklady se od časů dvojky zdvojnásobily, takže se snímek dost možná zaplatil až na videu.

Terminátor: Salvation, to už byl nefalšovaný průšvih. Film obsadil do hlavní role Christiana Balea – v té době Batmana a jednu z nejžhavějších hvězd planety. Trailery šlapaly jako hodinky…ale film nestál za moc a hlad po Terminátorovi zjevně vychladl. Navíc šlo o restart a chyběl Arnold Schwarzenegger, který si odskočil do politiky a fanoušci jeho absenci neskousli. Zase to stálo 200 milionů, ale tržby padly jen na 370. Z počátku se básnilo o začátku nové trilogie, ale po kasovním neúspěchu šly plány rychle k ledu.

Navíc práva na značku začala složitě putovat Hollywoodem. Po čase zakotvila u společnosti Skydance, která sice vrátila v Terminátor: Genisys do hry Arnolda, ale znovu se restartovalo, znovu byly recenze dost mizerné a znovu z toho nebyl žádný velký hit. Náklady se podařilo srazit na 155 milionů a tržby činily 440 milionů, ale podstatná část přišla z Číny (odkud studio z prodaných vstupenek dostalo do vlastní kapsy jen zlomek) a celkově si asi nikdo z producentů takhle další „začátek nové trilogie“ nepředstavoval.

Znovu se tedy restartovalo. Proč by to tentokrát mělo vyjít? Protože Terminátora: Temný osud, kterého uvidíme letos na podzim, produkuje po letech opět James Cameron, který se podílel na scénáři. A nevrátil se jen Arnold Schwarzenegger, ale i Linda Hamilton. A film nebude mládeži přístupný, ani nemá hopkat v čase sem a tam. Má se vrátit přímočarý úprk hrdinů před strojem na zabíjení, tak jak to měli fanoušci před lety rádi. A podle prvotních předpovědí tržeb to vypadá, že fandové na tyhle věci skutečně slyší.

Podle prvních hrubých odhadů to totiž vypadá, že by film za první víkend mohl v amerických kinech utržit 35-45 milionů dolarů. Genisys vytřískala za první víkend z peněženek jen 27 milionů, šlo by tedy o jednoznačný krok nahoru. Nový film by se přiblížil někam k Salvation (42 milionů) a trojce (44 milionů). Samozřejmě je třeba mít na paměti, že od té doby trochu zapracovala inflace, takže v současnosti se od velkofilmů obvykle očekávají o trochu větší čísla, nicméně kdyby to Terminátor spolu se třetím restartem opět dotáhl za celou dobu nasazení v kinech alespoň na tu půl miliardu, mohlo by to vnímat studio jako znamení, že ještě nějakou šťávu z téhle značky vyždímat půjde. Kdyby opět měly být výsledky spíš slabší, tak si jde jen těžko představit, jaký šílenec by se Terminátora pokusil vzkřísit ještě počtvrté. I když v Hollywoodu je možné všechno…

Dole v galerii si můžete prohlédnout nové plakáty s ústředními postavami.

27 let po událostech Terminátora 2 vysílá Skynet z budoucnosti nového modifikovaného Terminátora z tekutého kovu (Gabriel Luna), aby zlikvidoval Dani Ramos (Natalia Reyes), hybridního kybernetického člověka (Mackenzie Davis) a její přátelé. Sarah Connor (Linda Hamilton) jim přijde na pomoc, stejně jako původní Terminátor (Arnold Schwarzenegger), aby bojovali za budoucnost. Produkuje James Cameron, scénář napsal Billy Ray, režíruje Tim Miller. Datum české a slovenské premiéry je v tuto chvíli stanovené na 22. 11. 2019.

Zdroj: BoxOfficePro

Terminátor: Temný osud

01.11.2019 | USA
Akční, Sci-Fi
Info o filmu

Galerie: 5

Terminátor: Temný osud: Další propadák, nebo konečně hit? První předpověď tržeb je tu | Fandíme filmu Terminátor: Temný osud: Další propadák, nebo konečně hit? První předpověď tržeb je tu | Fandíme filmu Terminátor: Temný osud: Další propadák, nebo konečně hit? První předpověď tržeb je tu | Fandíme filmu Terminátor: Temný osud: Další propadák, nebo konečně hit? První předpověď tržeb je tu | Fandíme filmu Terminátor: Temný osud: Další propadák, nebo konečně hit? První předpověď tržeb je tu | Fandíme filmu

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest