Avengers 3 a 4: Thora bylo nutné po Ragnaroku zcela přepsat a proč měla Captain Marvel málo prostoru

Avengers 3 a 4: Thora bylo nutné po Ragnaroku zcela přepsat a proč měla Captain Marvel málo prostoru | Fandíme filmu
Zobrazit dalších 8 obrázků
Scenáristé se rozpovídali o tom, jak se museli po třetím dílu Thora přizpůsobit postavě a proč Captain Marvel nestrávila v Endgame tolik času.

Avengers: Endgame minulý týden dorazili v Česku na Blu-ray a DVD, takže si můžete velkolepé vyvrcholení komiksové série pouštět neustále dokola. Pojďme se při té příležitosti podívat na pár zajímavostí, které o pozadí snímku prozradili tvůrci.

Když psali scenáristé Stephen McFeely a Christopher Markus Infinity War a Endgame, vypadala Thorova dějová linka úplně jinak než ve své finální podobě. Přišel totiž Thor: Ragnarok, který se hodně přiklonil ke komediálnímu žánru a vykreslil postavu hodně jinak, než předchozí filmy. Markus a McFeely tak najednou museli přepsat Avengers 3 a 4, aby plynule navázali na to, jak se bůh hromu změnil.

Scenáristé i nadále akcentovali silný komediální podtón, který postava nově nabrala, zároveň však veškerý humor kombinovali s dávkou bolesti, kterou Thor prožívá, a která se pod nánosem hřmotného hurónství skrývá. Nezapomínejme na to, že Thor ztratil království, otce, sestru a oko (a později bratra, nejlepšího přítele a polovinu ze zbývajícího národa). Pak ještě Thora začal rozežírat pocit viny, když na konci Infinity War nezamířil Thanosovi na hlavu a cítil zodpovědnost za vymazání poloviny všeho živého. V Endgame Thor už sice vedl úder na hlavu, ale stejně se stal vyhořelou troskou, která se bolest snaží tupit litry piva. A právě z toho vzešel další potenciál k humorným situacím.

Řeč přišla také na Captain Marvel. Ta v Endgame nestrávila mnoho času a hlavní důvod byl podle scenáristů takový, že se film loučí s původní šestkou Avengerů, na které se chtěl soustředit. Neměla přiletět hrdinka z vesmíru a vyřešit všechny jejich problémy. To by nebylo vůči Iron Manovi a ostatním fér. Navíc Captain Marvel patří mezi nejmocnější postavy v MCU, takže s ní bylo potřeba šetřit jako s kořením. Proto se McFeely s Markusem snažili najít balanc, aby na plátně neměla jen čestnou roličku, ale zároveň, aby nikoho nezastiňovala. A vedle toho všeho scenáristé také připomínají, že Endgame začala vznikat ještě před samostatným filmem Captain Marvel a postava ještě ani zdaleka nebyla kompletně hotová - její dokončení mělo náležet plně do rukou autorů sólovky.

V galerii se můžete pokochat figurkou Captaina Ameriky, jak třímá Lokiho žezlo nebo Thorovo kladiva. Míra detailů je opravdu precizní. 

Zdroje: Movie Web, CMB 1 a 2, Hottoys

Avengers: Endgame

03.05.2019 | USA
Akční, Sci-Fi, Dobrodružný
Info o filmu

Galerie: 9

Avengers 3 a 4: Thora bylo nutné po Ragnaroku zcela přepsat a proč měla Captain Marvel málo prostoru | Fandíme filmu Avengers 3 a 4: Thora bylo nutné po Ragnaroku zcela přepsat a proč měla Captain Marvel málo prostoru | Fandíme filmu Avengers 3 a 4: Thora bylo nutné po Ragnaroku zcela přepsat a proč měla Captain Marvel málo prostoru | Fandíme filmu Avengers 3 a 4: Thora bylo nutné po Ragnaroku zcela přepsat a proč měla Captain Marvel málo prostoru | Fandíme filmu Avengers 3 a 4: Thora bylo nutné po Ragnaroku zcela přepsat a proč měla Captain Marvel málo prostoru | Fandíme filmu Avengers 3 a 4: Thora bylo nutné po Ragnaroku zcela přepsat a proč měla Captain Marvel málo prostoru | Fandíme filmu Avengers 3 a 4: Thora bylo nutné po Ragnaroku zcela přepsat a proč měla Captain Marvel málo prostoru | Fandíme filmu Avengers 3 a 4: Thora bylo nutné po Ragnaroku zcela přepsat a proč měla Captain Marvel málo prostoru | Fandíme filmu Avengers 3 a 4: Thora bylo nutné po Ragnaroku zcela přepsat a proč měla Captain Marvel málo prostoru | Fandíme filmu

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest