Ford v. Ferrari: První fotky Balea a Damona ze závodního dramatu, které u nás bude uvedeno jako "Na plný plyn"

Ford v. Ferrari: První fotky Balea a Damona ze závodního dramatu, které u nás bude uvedeno jako "Na plný plyn" | Fandíme filmu
Zobrazit dalších 5 obrázků
Závodní film režiséra komiksového Logana se představuje. A víme, kdy si to auta rozdají v českých a slovenských kinech.

O životopisném dramatu Ford v. Ferrari v režii Jamese Mangolda jsme rok nic pořádného neslyšeli. Dlouhou odmlku jsme ale schopni odpustit, protože před pár dny se objevily první fotky, na nichž jsou prezentovaní představitelé hlavních rolí, Matt Damon a Christian Bale. Damon na filmovém plátně ztvární automobilového designéra Carrolla Shelbyho a Bale závodníka Kena Milese, jenž usedl v šedesátých letech za volant Fordu GT40, aby na závodním okruhu Le Mans sesadil z vrcholu dominující italskou stáj Ferrari.  

Režisérovou snahou nebylo natočit primárně závodní film. Více se chtěl soustředit na vztah mezi dvojicí hlavních postav, které mají tak trochu být jako Butch a Sundance, akorát v závodním světě. Bale i Damon podle režiséra jsou v rolích skvělí a oldschoolový přístup k natáčení byl rozhodující pro srdce filmu. Mangold to vysvětluje tak, že postavy jsou skuteční lidé s láskou, ztrátami a strachem a jejich životní potíže nejsou vyřešeny lusknutím prstů, jen proto, aby se následně mohl film věnovat několika nepřerušovaným minutám ohlušujícího závodění.

Když už je řeč o závodních scénách, režisér se je pokoušel udělat co nejvíce emocionální a reálné, stejně jako to udělal u Logana. Nechtěl vidět závodní film, v němž by všechna auta byla vytvořená v počítači. Proto se natáčelo na skutečných závodištích, aby výsledný dojem působil skutečně reálně, takže za to rozhodně palec nahoru.

K dalším potvrzeným hercům, kterými byli Caitriona Balfe jako Milesova manželka Mollie a jeho syn Peter Noah Jupe, se připojili Jon Bernthal (seriál Punisher) a Tracy Letts (Impérium). Ti si zahrají další dvě klíčové postavy té doby – Anthonyho „Lee“ Iacoccu a Henryho Forda II. Italského rivala Enza Ferrariho ztvárnil Remo Girone (Live by Night). Dále uvidíme ještě třeba Joshe Lucase (Stealth). Scénář společně s Mangoldem napsali Jason Keller, Jez Butterworth a John-Henry Butterworth. Hudbu skládá Marco Beltrami (Terminátor: Vzpoura strojů, Snowpiercer). Snímek vyfasoval český název Na plný plyn a česká a slovenská premiéra se koná 14. 11..

Na motivy skutečných událostí se bude odvíjet příběh exentrického týmu amerických inženýrů a designérů vedený vizionářem automobilového průmyslu Carrollem Shelbym. Společně s britským závodníkem Kenem Milesem jsou pověřeni Henrym Fordem II postavit závodní sporťák s takovým potenciálem, který má trumfnout vozy Ferrari na Mistrovství světa 1966 v Le Mans. Tím autem by nemělo být žádné jiné než slavný Ford GT40.

Zdroj: EW

Galerie: 6

Ford v. Ferrari: První fotky Balea a Damona ze závodního dramatu, které u nás bude uvedeno jako "Na plný plyn" | Fandíme filmu Ford v. Ferrari: První fotky Balea a Damona ze závodního dramatu, které u nás bude uvedeno jako "Na plný plyn" | Fandíme filmu Ford v. Ferrari: První fotky Balea a Damona ze závodního dramatu, které u nás bude uvedeno jako "Na plný plyn" | Fandíme filmu Ford v. Ferrari: První fotky Balea a Damona ze závodního dramatu, které u nás bude uvedeno jako "Na plný plyn" | Fandíme filmu Ford v. Ferrari: První fotky Balea a Damona ze závodního dramatu, které u nás bude uvedeno jako "Na plný plyn" | Fandíme filmu Ford v. Ferrari: První fotky Balea a Damona ze závodního dramatu, které u nás bude uvedeno jako "Na plný plyn" | Fandíme filmu

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest