The King: Trailer na historické drama slibuje mix Hry o trůny se Shakespearem v moderním kabátě

The King: Trailer na historické drama slibuje mix Hry o trůny se Shakespearem v moderním kabátě | Fandíme filmu
Zobrazit dalších 6 obrázků
Timothée Chalamet se představí jako král Jindřich V. ve volné adaptaci několika Shakespearových her.

Netflix je sice známý hlavně pro své vynikající seriály, v posledních letech ale nezahálí ani na filmovém poli, přičemž mu ani tam rozhodně nechybí úspěch. Důkazem toho budiž například loňské oscarové Roma. A ani letos se streamovací gigant nenechá zahanbit a připravuje ambicióznější projekty než kdy dřív. Jedním z nich je bezpochyby i historické drama The King, ke kterému nedávno vyšel trailer.

Film nevychází z díla nikoho menšího, než je William Shakespeare. Konkrétně zpracovává příběh anglického krále Jindřicha V., konkrétně část jeho života, kdy byl ještě korunním princem. Nemáme ale očekávat nijak věrnou adaptaci, film tvůrci prezentují jako kombinaci Shakespeara a Hry o trůny, to celé v dnešním moderním jazyce. Žádnou pořádnou historickou přesnost tedy nejspíš neuvidíme.

Co ale na druhou stranu uvidíme je zajímavé herecké obsazení. V hlavní roli si zahraje Timothée Chalamet (Dej mi své jméno, Duna), po jeho boku se pak můžeme těšit například na Bena Mendelsohna, Joela Edgertona, Roberta Pattinsona, Deana-Charlese Chapmana (Hra o trůny) nebo Seana Harrise (Mission: Impossible - Fallout) . Režíruje David Michôd (Cesta), který spolu s Edgertonem napsal i scénář.

Snímek bude 11.10 v limitovaném nasazení uvedený do kin, 1.11. pak dorazí na Netflix. Zatím si odbyl slavnostní premiéru na festivalu v Benátkách a prvních několik recenzí film vesměs chválí, především pro krásnou kameru a skvělou práci s postavami, kdy Timothée Chalamet projde skvělou přeměnou z nezodpovědného ochmelky v pevného vladaře.

Galerie: 7

The King: Trailer na historické drama slibuje mix Hry o trůny se Shakespearem v moderním kabátě | Fandíme filmu The King: Trailer na historické drama slibuje mix Hry o trůny se Shakespearem v moderním kabátě | Fandíme filmu The King: Trailer na historické drama slibuje mix Hry o trůny se Shakespearem v moderním kabátě | Fandíme filmu The King: Trailer na historické drama slibuje mix Hry o trůny se Shakespearem v moderním kabátě | Fandíme filmu The King: Trailer na historické drama slibuje mix Hry o trůny se Shakespearem v moderním kabátě | Fandíme filmu The King: Trailer na historické drama slibuje mix Hry o trůny se Shakespearem v moderním kabátě | Fandíme filmu The King: Trailer na historické drama slibuje mix Hry o trůny se Shakespearem v moderním kabátě | Fandíme filmu

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest