Z Matthew McConaugheyho se stal vysokoškolský profesor. A ne ve filmu

Z Matthew McConaugheyho se stal vysokoškolský profesor. A ne ve filmu | Fandíme filmu
Lionsgate
Zobrazit další 1 obrázek
Studenti na Texaské univerzitě v Austinu mohou zajít na přednášky oblíbeného herce.

Ač to může znít zvláštně, tak ne všichni úspěšní herci se spokojí jen s tím, že mají miliony fanoušků a miliony dolarů na kontě. Někteří z nich mají i další zaměstnání. A mezi ně se zařadí i Matthew McConaughey

Právě tenhle oscarový herec totiž získal novou práci. Od podzimu tohoto roku bude působit jako profesor zaměřený na praxi (professor of practice) na Moodyho fakultě komunikace na Texaské univerzitě v Austinu.

Titul professor of practice je relativně nový a jeho cílem je přivést na univerzity odborníky, kteří se nezaměřují pouze na teorii, ale jsou schopni a ochotni studentům nabídnout náhled do praxe daného oboru. 

Není náhodou, že se Matthew stane profesorem na Texaské univerzitě. Nejen, že tam v roce 1993 promoval z filmového oboru, ale od roku 2015 tam působí jako instruktor kurzu nazvaného "Script to Screen" (volně přeloženo od scénáře na stříbrné plátno), na kterém spolupracuje s profesorem Scottem Ricem

A práce se studenty se Matthewovi velmi zalíbila a vyjádřil se v tom smyslu, že by byl nesmírně rád, pokud by během jeho studií podobný seminář existoval. Kromě toho dodal:

"Natáčení filmů, přetváření psaného slova do filmové podoby, to je zároveň věda i umění - bez ohledu na to, v jaké je to době nebo, které generace se to týká. Pravdivost celého procesu a radost, kterou přináší jsou nadčasové. To bude vždy tím, na co se náš seminář bude soustředit."

McConaughey je nepřekvapivě mezi studenty oblíben. Nejen proto, že jde o hereckou hvězdu, ale také proto, že nemá problém zapojit se do různých školních akcí. A nadšení z toho, že z něj bude profesor, vyjádřil i děkan Moodyho fakulty Jay Bernhardt:

"Jsme hrdí na to, že přivítáme profesora McConaugheyho a oficiálně se přidá k naší prvotřídní fakultě. Matthewovi velmi záleží na naší škole a studentech a jsme nadšení, že se podělí o svůj čas a talent, aby pomohl připravit novou generaci mediálních vůdců a inovátorů."

Kromě toho se určitě zvedne zájem ze strany potenciálních studentů, když zjistí, že na univerzitě přednáší pohodový herec, který sbírá jedno ocenění za druhým. Dá se tušit, že pak mnohé studenty nebude tolik bolet to, že si kvůli studiu na univerzitě budou muset vzít nemalou půjčku.

Zdroj: Variety, Unilad, UT News

Galerie: 2

Z Matthew McConaugheyho se stal vysokoškolský profesor. A ne ve filmu | Fandíme filmu Z Matthew McConaugheyho se stal vysokoškolský profesor. A ne ve filmu | Fandíme filmu

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest