Leonardo DiCaprio věnoval 5 milionů dolarů na záchranu deštných pralesů

Leonardo DiCaprio věnoval 5 milionů dolarů na záchranu deštných pralesů | Fandíme filmu
Zobrazit další 3 obrázky
Oscarový herec prokázal, že vedle řečnění je ochotný podpořit svoje ekologické postoje také svojí peněženkou.

Amazonský prales letos zachvátilo přes 70 000 požárů, což je o 30 000 více než v minulém roce. Razantní nárust požárů je přisuzován rychlému odlesňování, které způsobují mimo jiné i farmáři. Počet požárů je opravdu kritický, a tak celý svět situaci bedlivě sleduje a spousta lidí se snaží pomoci.

Mezi ně patří i oscarový herec Leonardo DiCaprio (REVENANT Zmrtvýchvstání, Vlk z Wall Street, Tenkrát v Hollywoodu), který je znám svojí angažovaností pro enviromentální otázky. Před dvěma měsíci spoluzaložil ekologickou organizaci Earth Alliance, která nyní věnuje 5 miliónů amerických dolarů (120 miliónů korun) na záchranu deštných pralesů.

Earth Alliance je odhodlána pomáhat chránit přírodu. Díky krizi v Amazonském pralese máme hluboké obavy týkající se rovnováhy klimatu, biodiverzity a pohodlí životů tamních obyvatel,“ stojí v oficiálním vyjádření. Na webu Earth Alliance můžete přispět i vy sami, 100 % výdělku půjde na záchranu deštných pralesů.

Na závěr Leův příspěvek na Instagramu a jeho projev o globálním oteplování. V komentářích můžete dát vědět, zda vám jeho snaha přijde bohulibá, vidíte v ní hvězdnou naivitu, nebo snad dokonce nějakou pózu.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

#Regram #RG @earthalliance #EarthAlliance, launched in July by @LeonardoDiCaprio, Laurene Powell Jobs, and Brian Sheth, has formed an emergency Amazon Forest Fund with a commitment of $5 million dollars to focus critical resources for indigenous communities and other local partners working to protect the life-sustaining biodiversity of the Amazon against the surge of fires currently burning across the region. Join Us. 100 percent of your donation will go to partners who are working on the ground to protect the Amazon. Earth Alliance is committed to helping protect the natural world. We are deeply concerned about the ongoing crisis in the Amazon, which highlights the delicate balance of climate, biodiversity, and the wellbeing of indigenous peoples. To learn more or to donate, please visit ealliance.org/amazonfund (see link in bio) Photos: @chamiltonjames, @danielbeltraphoto 2017

Příspěvek sdílený Leonardo DiCaprio (@leonardodicaprio),

 

Zdroj: Deadline

Galerie: 4

Leonardo DiCaprio věnoval 5 milionů dolarů na záchranu deštných pralesů | Fandíme filmu Leonardo DiCaprio věnoval 5 milionů dolarů na záchranu deštných pralesů | Fandíme filmu Leonardo DiCaprio věnoval 5 milionů dolarů na záchranu deštných pralesů | Fandíme filmu Leonardo DiCaprio věnoval 5 milionů dolarů na záchranu deštných pralesů | Fandíme filmu

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest