True Skin: Producent Harryho Pottera chystá sci-fi

True Skin: Producent Harryho Pottera chystá sci-fi | Fandíme filmu
Další krátký film se dočká roztažení na celovečerní stopáž. Tentokrát bude tématem modifikace lidského těla.

Před pár dny jsme vám přinesli informaci o krátkém sci-fi hororu Vessel, jenž si získal pozornost filmového studia Paramount, které dodá veškeré prostředky, aby bylo snímku umožněno rozrůst se do celovečerní verze. Teď se objevil jiný kraťas, který zaujal pro změnu studio Warner Bros. a producenta Davida Heymana (Harry Potter). True Skin, jak se tento působivý sci-fi filmeček jmenuje, zrežíroval a napsal odborník na vizuální efekty Stephen Zlotescu, který doposud pracoval na několika hudebních videoklipech. Krátkometrážní snímek zkoumá, jak biotechnologická úprava lidského těla ovlivní budoucí společnost a pokládá otázku, co to vlastně znamená existovat.

Příběh se odehrává v nepříliš vzdálené, neony ozářené budoucnosti, kde je možné podstoupit augmentaci, nebo chcete-li technologické vylepšení jakékoliv části těla. Ulice tak zaplňují osoby se všelijakými modifikacemi a lidé, kteří kybernetické implantáty odmítli nebo si jej nemohou dovolit, se pozvolna stávají druhořadými. Hlavní hrdina Kaye si ve Spojených státech vylepšení/rozšíření nemůže dovolit, a tak vycestuje do Bangkoku v Thajsku, odkud na černém trhu získá tajemný čip a skrze něj se dozví, že se pomalu mění v čistě robotickou bytost. Začíná závod s časem a Kaye nejen, že musí unikat pronásledovatelům, kteří chtějí čip zpět, ale také se pokusí zachránit něco málo ze své lidskosti.

Režisér Zlotescu se nechal slyšet, že do celovečerního titulu má připraveno již spousty nápadů a pravděpodobně dostane na film zhruba stejný rozpočet, se kterým operovala letošní Kronika, což je cca 12 milionů dolarů. Na závěr doporučuji přehrát si Zlotescův kraťas, který v sobě skýtá jistou dávku originality a zároveň čerpá z některých povědomých motivů. Já za sebe říkám, že to nevypadá vůbec zle. Snad tvůrci tento potenciál nepromrhají.

 

True Skin - krátký film

 

Zdroj: THR

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest