To Kapitola 2: První ohlasy na očekávané pokračování jsou rozpačité. Máme se bát?

To Kapitola 2: První ohlasy na očekávané pokračování jsou rozpačité. Máme se bát? | Fandíme filmu
Zobrazit dalších 6 obrázků
Ambice tvůrcům nechyběly a znovu do adaptace Stephena Kinga šli po hlavě. Tentokrát se jim však podle všeho nepodařilo nabídnout tak ucelený zážitek, jako posledně.

První To bylo režiséra Andyho Muschiettiho bylo skvěle hodnocené pro srdečně zpracovaný příběh o dospívání partičky outsiderů, který je doplněný o vydařenou atmosféru zevnitř shnilého maloměsta a o krvežíznivé výstupy démonického klauna Pennywise. Snímek utržil v pokladnách kin ohromný balík, a tak se pokračování stalo jedním z nejočekávanějších filmů letošního roku. Teď jsou tu první ohlasy zámořských novinářů a vypadá to, že bychom očekávání měli začít trochu krotit.

Nechápejte to špatně, rozhodně se nemusíme bát nějakého propadáku. O tom nemluví ani kritičtější novináři a pořád je tu poměrně výrazná část, která hovoří o skvělém pokračování. Čistě pozitivní novináři však ve většině případů mluví dost neurčitě o zábavě, strašení, dobrém obsazení a důstojném završení příběhu. Jako by nebylo moc co vypíchnout – prostě se podle téhle části reportérů pokračuje v zavedené linii prvního filmu a...a to vlastně není vůbec špatná zpráva, vzhledem k tomu, jak se první film povedl.

Kritičtější část ohlasů je daleko konkrétnější, takže bychom se měli připravit na konkrétní věci, které části publika mohou kazit zážitek. Zaznívají hlasy, že zatímco film byl kompaktní a ucelený, u druhého to neplatí. Stále je potřeba ocenit ambice filmařů, ty se však údajně nepodařilo ukočírovat a pokračování působí roztříštěným dojmem. Podle jedněch si film víc sedne v závěru, podle druhých se naopak začne ke konci rozpadat.

Soudě dle náznaků to vypadá, že se film postupně víc a víc vrací k událostem jedničky. Někoho potěší, že hrdinové opět vystupují jako děti, jinému naopak může vadit, že se vyprávění vrací k již známému. S tím souvisí také to, že je podle velké části novinářů film zbytečně dlouhý, popříadě dospělé verze postav nikdy neudělají takový dojem, jako jejich dětské předobrazy. Tu a tam zaznívá, že je dospělé obsazení nevyvážené a chybí mu potřebná chemie (podle jiných ohlasů tu ale je, tak si vyberte...). Pokud je někdo vypichován, tak Bill Hader, který údajně v roli dospělého Richieho exceluje.

Objevuje se také kritika několika nepovedených trikových momentů, popřípadě jistá předvídatelnost závěru. Film údajně není moc napínavý, a i když nabízí několik vskutku nechutných momentů s Pennywisem, strašidelný prostě není. Často se místo hororu volí humor. Na druhou stranu jsou tu již zmiňované ambice, řada povedených pasáží a bizarní momenty, na jaké v drahých velkofilmech nejsme zvyklí.

Zkrátka a dobře to vypadá, že přijetí nebude tak jednoznačně pozitivní, jako v případě jedničky a měli bychom mírnit očekávání. I tak by To Kapitola 2 nakonec nemuselo být vůbec marným zážitkem.

Níže si můžete pustit 360° video, které snímek nedávno zveřejnil.

Snímek To byl adaptací poloviny Kingova stejnojmenného románu a druhý film zadaptuje druhou polovinu. První část se soustředila na boj dětských hrdinů proti démonovi s klaunskou podobou. V pokračování se s „Tím“ střetnou už jako dospělí. Ve snímku se opět vrátí i dětští hrdinové, které budeme potkávat v sérii mnohých flashbacků. Současná a minulá dějová linka by se navzájem měly doplňovat, režisér Muschietti dodává, že ve dvojce se chce daleko víc soustředit také na temnou dimenzi, ze které To pochází. Režíruje Andy Muschietti, jako Pennywise se vrací Bill Skarsgard, role dospělých hrdinů ztvární Jessica Chastain, James McAvoy, Bill Hader, Jay Ryan, Isaiah Mustafa, James Ransone a Andy Bean. Datum premiéry je stanovené na 5. 9. 2019.

Zdroje: CBM, Collider, Slashfilm

Galerie: 7

To Kapitola 2: První ohlasy na očekávané pokračování jsou rozpačité. Máme se bát? | Fandíme filmu To Kapitola 2: První ohlasy na očekávané pokračování jsou rozpačité. Máme se bát? | Fandíme filmu To Kapitola 2: První ohlasy na očekávané pokračování jsou rozpačité. Máme se bát? | Fandíme filmu To Kapitola 2: První ohlasy na očekávané pokračování jsou rozpačité. Máme se bát? | Fandíme filmu To Kapitola 2: První ohlasy na očekávané pokračování jsou rozpačité. Máme se bát? | Fandíme filmu To Kapitola 2: První ohlasy na očekávané pokračování jsou rozpačité. Máme se bát? | Fandíme filmu To Kapitola 2: První ohlasy na očekávané pokračování jsou rozpačité. Máme se bát? | Fandíme filmu

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest