Box Office: Spider-Man: Daleko od domova je nejúspěšnějším filmem studia Sony

Box Office: Spider-Man: Daleko od domova je nejúspěšnějším filmem studia Sony | Fandíme filmu
Marvel Studios
Zobrazit další 4 obrázky
Diváci podpořili sprostou komedii se třemi školáky, jinak nechávají peníze Lvímu králi a Spider-Manovi.

Ač se to nezdá, v amerických kinech je letní sezóna u konce a velká studia se už nenamáhají nasazovat jakýkoli blockbuster. Proto je potěšením oznámit, že tento víkend hezky prorazila mládeži nepřístupná komedie Good Boys od producentského dua Evan Goldberg a Seth Rogen. Snímek o trojici hochů, kteří se snaží zachránit dron, debutuje s 21 miliony, což je jedna z nejlepších premiér tohoto roku pro kompletně originální filmařský produkt. Universal i trefil marketing, který film prodával jako sprostou komedii se třemi kluky ze základky, kteří by na takovýhle film rozhodně nepustili. Do Zombielandu 2 v říjnu tu nic podobného nebude, takže něco mezi 60 a 80 miliony z USA by mohlo padnout. 

Zato Angry Birds 2 potkal klasický sequelový neduh. První film byl špatný, ale táhla ho nahoru značka a peníze vydělal. Novinka je kvalitativně rozhodně jinde, diváci ale nedorazili. Bylo to tak u Šmoulů, Tomb Raiderů, Godzilly a dalších. Za víkend tedy jen 10,5 milionu pro 65milionovou produkci. Sony se snažilo film prodat skrze předpremiéry a šikovné čachry s datem vydání, diváky ale prostě dvojka nezajímala a s tím se nic neudělá.

Ani zbývající novinky nijak nezářily. 47 Meters Down: Uncaged, pokračování žraločího slasheru, utržilo 9 milionů. Jednička utržila před lety čtyřnásobek svého rozpočtu, a protože dvojka stála jen 5 mega, producenti nejspíš zklamaní opět nebudou. Ohlasy ale nejsou kdovíjak zázračné. Pořád je to ale technicky vzato horor, tam málokdy diváci dávají v dotaznících nadšené známky.

Hudba mého života je kvalitní podívána, kterou si kritici nemůžou vynachválit, bohužel dorazila brzy po Yesterday, které mnohé zasytilo (navíc Beatles jsou prostě populárnější, než Bruce Springsteen). Diváci tak na tuhle hudební komedii nechodí a v kinech zůstaly jen 4,4 milionu. Novinka Richarda Linklatera s názvem Where'd You Go, Bernadette taky pohořela. Tady ale nejsou recenzenti už tak smířliví a na plejádu hvězd jako Cate Blanchett, Kristen Wiig, Billy Crudup nebo Judy Greer nehledí. Tentokrát se to prý prostě nesešlo a ani diváci film nijak nedrží, protože z toho bude jen 3,5 milionu za víkend.

Rychle a zběsile: Hobbs a Shaw ve Státech utržili při třetím víkendu 14 milionů, celosvětově jsou na 437 milionech a stále se čeká především na příští týden, kdy film otevře v Číně. Lví král jinak stále vyžírá všechny peníze světa a kritici naříkají, jak je tohle důkaz úpadku kinematografie. Amerika za to ale nemůže sama, protože tam film sedí těsně pod půl miliardou, přesně na 496 milionech. Pětistovka bude během příštího týdne. Ve světě se ale film také ne a ne zastavit a zřejmě dá miliardu jenom z mezinárodních trhů. Teď sedí celkově na 1,435 miliardy, čímž překonal konečné tržby Avengers 2. I v Sony se radují, protože Spider-Man: Daleko od domova má v USA 376 milionů a globálně konečně o trošku zdolal 1,108 miliardu Skyfallu, čímž se stal pro studio nejúspěšnějším globálním filmem. A Sony musí dělat radost i Tarantinova novinka Tenkrát v Hollywoodu. Ta tenhle týden vstoupila na řadu mezinárodních trhů, z nich má už 66 milionů a celkově 180 milionů.

Zdroje: Deadline, Forbes

Lví král

23.06.1994 | USA
Drama, Animovaný, Rodinný
Info o filmu

Galerie: 5

Box Office: Spider-Man: Daleko od domova je nejúspěšnějším filmem studia Sony | Fandíme filmu Box Office: Spider-Man: Daleko od domova je nejúspěšnějším filmem studia Sony | Fandíme filmu Box Office: Spider-Man: Daleko od domova je nejúspěšnějším filmem studia Sony | Fandíme filmu Box Office: Spider-Man: Daleko od domova je nejúspěšnějším filmem studia Sony | Fandíme filmu Box Office: Spider-Man: Daleko od domova je nejúspěšnějším filmem studia Sony | Fandíme filmu

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest