Hodinářův učeň: Trailery na českou pohádku, která brzy zamíří do kin

Hodinářův učeň: Trailery na českou pohádku, která brzy zamíří do kin | Fandíme filmu
Zobrazit dalších 11 obrázků
Srpen bude na poli českých filmů ve znamení originální pohádky.

Snímek Hodinářův učeň je novou českou pohádkou, jež bude od 15. 8. brázdit plátna tuzemských kin a dne 12. 9. si odbyde premiéru i na Slovensku. Pohádku zrežírovala a napsala Jitka Rudolfová, která si ze svých předchozích snímků Rozkoš a Zoufalci vyhlédla trio hlavních protagonistů v podání Václava Neužila ml., Jaroslava Plesla a Jany Plodkové. Mužští hrdinové ztvární hodné sudičky, kteří bojují o osud svého svěřence se zlou sudičkou v podání Plodkové.

Režisérka pohádku popisuje takto: „Hodinářův učeň vypráví o hrách osudu, lásce, hamižnosti, zlobě, ale také o odvaze, šikovnosti a dobrotě hlavních hrdinů. Myslím, že tradice české filmové pohádky je stále živá a má co nabídnout a je možné ji vyprávět bez podbízivosti a přeslazených klišé. Chtěli jsme natočit pohádkový příběh, ve kterém je dostatečný prostor pro humor a komediální situace.“ Diváci se mohou těšit na nespočet českých lokací, jako Panskou skálu, Lednici, zámek v Uherčicích u Znojma či Hostýnské vrchy.

První teaser toho příliš neukázal, divák neměl šanci pochopit, o jaký příběh půjde a pitvoření ústředních hrdinů výslednému dojmu také příliš nepomohl. Plnohodnotná ukázka ovšem alespoň z části dojmy napravila a zdá se, že po výpravné, kostýmní a herecké stránce se mají potenciální diváci nač těšit. Výše tři zmíněné protagonisty doplní Michal Balcar, Dana Droppová, Viktor Preiss, Jakub Žáček, Pavlína Štorková, Éva Bandor a Miroslav Krobot.

Oficiální synopse od Bontonfilmu zní následovně: „Nad kolébkou novorozeného Urbana stojí tři sudičky: dva dobří duchové osudu mluví o bohatství a lásce, zlá sudička o chudobě a nekonečných strastech. Čí sudba bude silnější? Z Urbana se brzy stává sirotek, kterého se ujme lakotný mistr hodinář a vezme ho do učení. Když Urban dospěje, zamilují se do sebe s hodinářovou dcerou Laurou a svatba je na spadnutí. Mistr proto pošle svého učně do světa s úkolem hledat bájné hodinky, které umí varovat před smrtí. Nikdo neví, jestli hodinky vůbec existují, ale pokud je Urban nepřinese, Laura se jeho ženou nikdy nestane. Hodinářův učeň se tedy vydává na dalekou cestu plnou překážek a úkolů, které musí překonávat statečností, hodinářským umem a dobrým srdcem. Láska k milované Lauře ho žene vpřed, zatímco v patách má své tři sudičky, dvě pomáhají a jedna škodí.

Zdroj: Bontonfilm

Galerie: 12

Hodinářův učeň: Trailery na českou pohádku, která brzy zamíří do kin | Fandíme filmu Hodinářův učeň: Trailery na českou pohádku, která brzy zamíří do kin | Fandíme filmu Hodinářův učeň: Trailery na českou pohádku, která brzy zamíří do kin | Fandíme filmu Hodinářův učeň: Trailery na českou pohádku, která brzy zamíří do kin | Fandíme filmu Hodinářův učeň: Trailery na českou pohádku, která brzy zamíří do kin | Fandíme filmu Hodinářův učeň: Trailery na českou pohádku, která brzy zamíří do kin | Fandíme filmu Hodinářův učeň: Trailery na českou pohádku, která brzy zamíří do kin | Fandíme filmu Hodinářův učeň: Trailery na českou pohádku, která brzy zamíří do kin | Fandíme filmu Hodinářův učeň: Trailery na českou pohádku, která brzy zamíří do kin | Fandíme filmu Hodinářův učeň: Trailery na českou pohádku, která brzy zamíří do kin | Fandíme filmu Hodinářův učeň: Trailery na českou pohádku, která brzy zamíří do kin | Fandíme filmu Hodinářův učeň: Trailery na českou pohádku, která brzy zamíří do kin | Fandíme filmu

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest