Spider-Man: Fanoušci zrestaurovali původní teaser, stažený po útocích 11. září

Spider-Man: Fanoušci zrestaurovali původní teaser, stažený po útocích 11. září | Fandíme filmu
Zobrazit další 4 obrázky
Po útoku na Světové obchodní světové centrum Hollywood upravil celou řadu filmů a dalších multimédií. Došlo i na Spider-Mana.

Po útocích z 11. září se Hollywood pokoušel vyhnout obrazům, které by teroristické útoky evokovaly. Natáčení některých filmů bylo zrušeno úplně, jiné odložily premiéru, další byly v postprodukci upravené. Muži v černém II měli mít finále na Světovém obchodním centru a přesunuli jej na Sochu svobody. Z Armagedonu byl vystřižený záběr, kde meteorit zasáhne WTC. V Úžasňákových původně byla scéna, v níž padouch zničil jeden mrakodrap, který následně zbořil druhý. A takhle by se dalo pokračovat.

11. září ovlivnilo i filmaře prvního Spider-Mana. Ten se od května 2001 prezentoval v kinech zábavným teaserem, ve kterém bankovní lupiči unikají helikoptérou, ale zastaví je Spider-Manova síť nastražená mezi věžemi WTC. Krátký filmeček byl určený pouze pro propagaci, přesto je škoda, že po 11. září zcela zmizel z povrchu zemského a studio Sony se k němu nehlásilo. K dispozici byla online jen opravdu nekvalitní verze. Teď se šikovným fanouškům dostal do rukou kotouč s analogovým záznamem teaseru. Remasterovali jej a zavěsili na Youtube. Tak si tu dobovou relikvii užijte:

Galerie: 5

Spider-Man: Fanoušci zrestaurovali původní teaser, stažený po útocích 11. září | Fandíme filmu Spider-Man: Fanoušci zrestaurovali původní teaser, stažený po útocích 11. září | Fandíme filmu Spider-Man: Fanoušci zrestaurovali původní teaser, stažený po útocích 11. září | Fandíme filmu Spider-Man: Fanoušci zrestaurovali původní teaser, stažený po útocích 11. září | Fandíme filmu Spider-Man: Fanoušci zrestaurovali původní teaser, stažený po útocích 11. září | Fandíme filmu

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest