Avengers: Endgame: Podívejte se, jak se točila závěrečná bitva

Avengers: Endgame: Podívejte se, jak se točila závěrečná bitva | Fandíme filmu
Zobrazit dalších 10 obrázků
Jak složitě se lepily skupinové scény, kdo měl v bitvě cameo, kdy se vlastně bitva točila, proč se digitálně nahradila původní kulisa a kdo bojoval na obou stranách.
  1. Kapitola č.1
  2. Kapitola č.2

Obecně toho z finální bitvy reálně existuje dost málo. Třeba herci. To, jak se herci potkávají, však už existuje jen málokdy. Když se točil moment, ve kterém všichni hrdinové vyjdou z portálů a rozeběhnou se proti Thanosově armádě, tak nějakým zázrakem většina herců na natáčení byla. Chyběl snad jen Robert Downey Jr., protože v době útoku armády se Iron Man teprve sbíral někde opodál, a když spolu s ostatními letí vzduchem se zavřeným hledím, tak k tomu Downey na place není potřeba. (Režiséři nicméně tvrdí, že herecky nejnatřískanější nakonec byla jiná scéna).

Scéna společného útoku však byla světlou výjimkou. Když se točilo předání Rukavice nekonečna mezi Spider-Manem a Captain Marvel, tak například nebyl k dispozici Tom Holland. A záběr, ve kterém přilétají hrdinové skrz portál z planety Titan, se prý točil při asi čtyřech různých příležitostech, které se pak poslepovaly v počítači dohromady, protože se herci zkrátka a jednoduše nedokázali sejít.

Když už je řeč o portálech, kam všude se otevřely? Matt to prozradil: Na již zmiňovaný Titan, do Wakandy, do Nového Asgardu, do Kamar-Taj a na planetu Contraxia a do širého vesmíru, odkud dorazili Ravageři, známí ze série Strážci Galaxie. Z té známe také Howarda the Ducka, který měl spolu s Ravagery v Endgame další kratičké cameo – ve videu je pěkně označené. Kdo naopak stál na druhé straně barikády?

Chitauri (mimozemšťané z bitvy o New York) se svými létajícími vozy a „stonožkami“ byli snadno rozpoznatelní. Nově s sebou Chitauri přivedli také „chitaurské gorily“, které se jako King Kongové zapojili do bitvy. U Outriderů, které dobře známe z bitvy o Wakandu, vám mohlo uniknout, že drtivá většina z nich měla šest rukou. V bitvě o Wakandu byla většina čtyřruká a šestirukých bylo jen pár, tady to bylo přesně naopak, aby byli ještě nebezpečnější. Tyhle dva národy pak doplňovali Sakaařané, které známe z prvních Strážců Galaxie, kde sloužili jako pohůnci pro Thanosovy a Ronanovy plány. V jednu chvíli se měli objevit také temní elfové z Thora: Temného světa, ale z tohoto plánu nakonec sešlo.

Užijte si video a dole v galerii už na vás čeká nejnovější porce oficiálních fotek ze zákulisí.

« Předchozí kapitola

Galerie: 11

Avengers: Endgame: Podívejte se, jak se točila závěrečná bitva | Fandíme filmu Avengers: Endgame: Podívejte se, jak se točila závěrečná bitva | Fandíme filmu Avengers: Endgame: Podívejte se, jak se točila závěrečná bitva | Fandíme filmu Avengers: Endgame: Podívejte se, jak se točila závěrečná bitva | Fandíme filmu Avengers: Endgame: Podívejte se, jak se točila závěrečná bitva | Fandíme filmu Avengers: Endgame: Podívejte se, jak se točila závěrečná bitva | Fandíme filmu Avengers: Endgame: Podívejte se, jak se točila závěrečná bitva | Fandíme filmu Avengers: Endgame: Podívejte se, jak se točila závěrečná bitva | Fandíme filmu Avengers: Endgame: Podívejte se, jak se točila závěrečná bitva | Fandíme filmu Avengers: Endgame: Podívejte se, jak se točila závěrečná bitva | Fandíme filmu Avengers: Endgame: Podívejte se, jak se točila závěrečná bitva | Fandíme filmu

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest