The Zero Theorem: Gilliamovo sci-fi nabírá obsazení

The Zero Theorem: Gilliamovo sci-fi nabírá obsazení | Fandíme filmu
Zobrazit další 4 obrázky
Koho si Terry pozval do své chystané novinky? A bude Christoph Waltz poletovat vzduchem nahý?

Když jsme si The Zero Theorem představili, věděli jsme pouze o obsazení hlavní role, do které si Terry Gilliam vybral Christopha Waltze. Toho si mimochodem režisér v interview pro Dreams strašlivě vychvaluje. Ve stejném rozhovoru také uvedl, že natáčení začne 22 října v Bukurešti, bude trvat pouhých 36 dní a zhruba dvě třetiny filmu se budou odehrávat v již zmiňované kapli, takže se většina natočí ve studiu, venku se bude pracovat jen minimálně. O to větší smysl dává, že si Gilliam vybral právě Waltze, který podobně malý prostor ovládl už v letošním Bohovi masakru. Jako takovou perličku dodáme, že by se Waltz mohl ve filmu objevit nahý v beztížném stavu. Nezáviděníhodná poloha. Dále Gilliam uvedl, že natáčením filmu vstupuje na známou půdu (náladou by se snad snímek mohl podobat Dvanácti opicím) a rozhodně nebude tak temný, jak by mohl působit z první synopse. Ve filmu nebude chybět humor a v zásadě to bude o chlapíkovi, který čeká na telefonát, jenž změní jeho život. Vizuální stránku filmu s Terrym připravil Dave Warren, který s ním spolupracoval už na Imagináriu doktora Parnasse, nicméně rozpočet je honě napnutý, a tak prý pánové (asi především co se exteriérů týče) spoléhají především na místa, která objevili přímo v Bukurešti. Údajně pomocí Google Earth (aneb moderní scouting v praxi)!

Ale zpátky k obsazení. Vedle Waltze Gilliam obsadil Tildu Swinton a Daniela Thewlise (profesor Lupin z Harryho Pottera), menší roli by si měli zahrát také Lucas Hedges (Redford z Moonrise Kingdom) a Mélanie Thierry. Peter Stormare a Sanjeev Bhaskar se „najedou podělí o dvě role“. Co je tím myšleno, ví čert...a Terry Gilliam. K danému vyjádření Terry zveřejnil ještě půlenou fotografii, kterou najdete dole v galerii. Podobným způsobem Gilliam spároval ještě Bena Whishawa (Atlas mraků) a Matta Damona, u kterých uvedl, že v „dnešní době jsou herci strašně pomalí, takže se budou v roli střídat“. Jedná se o rafinovaný smysl pro humor? Nebo se Terrymu zalíbilo, jak se v Imagináriu střídalo několik herců v roli Tonyho? Každopádně si Ben i Matt zahrají pouze menší úlohy. Něco málo konkrétnějších podrobností známe pouze u Damona, který v rozhovoru prozradil, že má ve filmu pouze malou roli, a že Gilliam rozhodl využít skutečnosti, že má herec zrovna holou hlavu, kvůli dotáčkám Elysia. Kostyméři mu tak budou moc na hlavě vytvořit ustupující kštici „ve stylu Graydona Cartera“, což je ten pán na titulní fotografii (ale pokud se podíváte na začmáranou fotku v galerii, tak Mattova varianta zřejmě až tak divoká nebude ;-) ) .

Krom photoshopových fotek Stormarea/Bhaskara a Whishawa/Damona v galerii najdete také fotky tří rozestavěných kulis. Jednou z nich je již zmiňovaná kaple, hlavní lokace filmu, u zbylých dvou objektů Gilliam tajemně mlží.

Zdroje: Dreams, Deadline, Vulture, Indiewire, Facebook Terryho Gilliama

Galerie: 5

The Zero Theorem: Gilliamovo sci-fi nabírá obsazení | Fandíme filmu The Zero Theorem: Gilliamovo sci-fi nabírá obsazení | Fandíme filmu The Zero Theorem: Gilliamovo sci-fi nabírá obsazení | Fandíme filmu The Zero Theorem: Gilliamovo sci-fi nabírá obsazení | Fandíme filmu The Zero Theorem: Gilliamovo sci-fi nabírá obsazení | Fandíme filmu

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest