The Zero Theorem: Terry Gilliam chystá nekompromisní sci-fi

The Zero Theorem: Terry Gilliam chystá nekompromisní sci-fi | Fandíme filmu
Bývalý Monthy Python a režisér sci-fi fláků jako Dvanáct opic nebo Brazil chystá myšlenkově náročnou novinku.

The Zero Theroem - dlouho plánované sci-fi Terryho Gilliama se dočká natočení. Jedenasedmdesátiletý režisér filmů 12 opic, Strach a hnus v Las Vegas nebo třeba Imaginárium Dr. Parnasse vzal scénář do hrsti a rozjel projekt naplno. Po mnohaletém dohadování, které se táhlo už od roku 2009, přišel spisovatel Pat Rushin s finální verzí příběhu a vše se tak mohlo dát do pohybu. A jak se zdá, zatím tato bárka pluje správným směrem. Slibovaná hvězda Billy Bob Thornton se bohužel ve snímku neobjeví, což je velká škoda, nicméně jeho místo převzal oscarový Christoph Waltz (Hanební pancharti, Django Unchained), který ztvární hlavní postavu výstředního a samotářského počítačového génia Qohena Letha.

Scénář napsaný Patem Rushinem se odehrává v typickém gilliamovském světě, který je sledovaný všudypřítomnými kamerami korporace známé jako Managment. V tomto orwellovském univerzu žije hlavní hrdina Qohen Leth, který pracuje na vyřešení záhadného teorému (platného tvrzení), které určí jednou provždy, zda má život smysl (a co je tím smyslem). Leth žije izolovaný ve svém domě, kterým je polorozpadlý interiér vyhořelé kaple. Jeho práci naruší dva rebelantští odchovanci Managmentu, kteří mu pomohou v řešení onoho teorému. Navíc mu jedna z nich poskytne rozptýlení v podobě „tantrického biotelemetrického propojení“ (virtuálního sexu). Z této návštěvy se ale vyklube úmyslné spiknutí zorganizované samotným Managmentem za účelem udržení kontroly nad Qohenovým pokrokem. Druhý z návštěvníků, Bob, sestrojí vnitro-prostorový skafandr pro virtuální realitu, který Qohena ponese na jeho cestě za setkáním s pravdou své vlastní duše, ve které leží odpovědi, po nichž on i Managment touží.

Rafinovaný příběh, který zrál jako dobré víno, doufejme příliš nezkysne. Natáčení v Evropě začíná již 22. října tohoto roku. Do produkce se zapojí Dean Zanuck a role koproducenta se ujme sám hlavní představitel Christoph Waltz.

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest