Box Office: Tarantino slaví v pokladnách největší premiéru kariéry

Box Office: Tarantino slaví v pokladnách největší premiéru kariéry | Fandíme filmu
Zobrazit další 1 obrázek
Na druhý víkend Lvího krále to zdaleka nestačilo.

Sony se tento víkend pokusili společně s Quentinem Tarantinem narušit disneyovskou letní dominanci a zatraceně se to povedlo, protože režisérova novinka Tenkrát v Hollywoodu skóruje jako jeho nejlepší debut se 40,3 miliony dolary. Tentokrát to ani není kdovíjaká akční nebo gangsterská řezničina, spíše skoro tříhodinová charakterová studie z Hollywoodu roku 1969. V Sony se s tím vůbec nepárali a už tak drahému filmu za 90 milionů prý přiklepli globální marketingové náklady nad 100 milionů. Od Johna Wicka 3 je to první film, který většině starších diváků stál za to, aby si našli hlídání pro děti. 

Disney vyvedení z míry rozhodně nejsou, protože jejich Lví král utržil ve druhém víkendu skoro dvojnásobek Tarantinova debutu, přesněji 75,5 milionů dolarů. To je propad 60 % oproti premiéře a s aktuálními 350 miliony z USA po deseti dnech to vypadá, že film nakonec skončí spíše u 550 mega než u 600 mega. "Hrůza". Film má ještě další "otřesnou příčku", je totiž dvanáctým filmem, který spadl mezi víkendy o více než 100 milionů dolarů. Vypadá to, že diváci v USA zasytili nostalgii v prvním týdnu a Lví král se teď bude hrát spíše jako obyčejný blockbuster než jako animovaná trvalka. Každopádně nostalgie chytla i zbytek světa, protože film aktuálně trží přes 60 % peněz ze zámoří a celkově je na 962 milionech. Takže ano, Disney možná doufal v ještě lepší čísla, ale pořád jsou tržby astronomické.

Volný víkend pouze s Tarantinovou novinkou a Lvím králem, co si jede vlastní ligu, zajistil ostatním filmům slušné výsledky. Spider-Man: Daleko od domova utržil 12 milionů a má 344 milionů z Ameriky a 1,036 miliardy globálně. Ještě 71 mega a půjde o nejúspěšnější film studia Sony (v tuhle chvíli je to Skyfall s 1,108 miliardy dolarů). Ani Toy Story 4 moc nezpomaluje v šestém víkendu a má 9,8 milionů a 395 mega ze Států celkově. Tenhle kousek je na 917 milionech celosvětově, zatímco Aladin už se nad 1 miliardu globálně vyškrábal. Málo filmů se tohle léto skutečně chytlo, ale ty, kterým se zadařilo, byly tedy solidní trvalky.

Paramount dost prohloupil s Kořistí, když ji neukázal kritikům. Skvělé recenze se ale nakonec k divákům dostaly a film už je na 46 milionech globálně. Náklady byly zhruba čtvrtinové. Romantické Yesterday je malý globální hit se 110 miliony, zatímco Spolujízda od Foxu (a technicky dne už od Disneyho) se nedokázala prosadit a má po 17 dnech jenom 20 milionů z USA a 20 globálně. Nepochybně to kazí reputaci Davovi Bautistovi, který prostě nedokázal tenhle film utáhnout a nalákat diváky. Drama The Farewell vyrazilo do 135 kin a utržilo 1,5 milionu. Příští víkend se jde konečně do širokého nasazení a uvidíme, jak se tahle melancholická a v podstatě cizojazyčná (rozuměj neanglická) podívaná s aktuálními 3,6 mega chytí u ostatních diváků. Avengers: Endgame zase nějakých 405 kin ztratili a mají ve čtrnáctém víkendu 824 000 dolarů. Ze Států 856 milionů a globálně 2,793 miliardy. V úterý dorazí film na digitální platformy a bude definitivně končit svou dráhu.

Zdroj: Forbes

Lví král

23.06.1994 | USA
Drama, Animovaný, Rodinný
Info o filmu

Galerie: 2

Box Office: Tarantino slaví v pokladnách největší premiéru kariéry | Fandíme filmu Box Office: Tarantino slaví v pokladnách největší premiéru kariéry | Fandíme filmu

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest