Zero Dark Thirty: Plnohodnotný trailer je bomba

Zero Dark Thirty: Plnohodnotný trailer je bomba | Fandíme filmu
Zobrazit dalších 8 obrázků
Špionážní thriller o honu na nejhledanějšího teroristu nedávné minulosti vypadá nadmíru zajímavě.

Ambiciózní projekt oscarové režisérky Kathryn Bigelow (Bod zlomu, Smrt čeká všude) a talentovaného scénáristy Marka Boala (V údolí Elah, Smrt čeká všude) jsme vám již řádně představili v podrobném preview, přičemž už první teaser sliboval kombinaci technicky dokonalého řemesla a atraktivní zápletky. Radikální islamismus je sám o sobě chytlavým a stále aktuálním tématem, a když k tomu navíc přidáte i hon na duchovního otce militantní islámské organizace Al-Káida, dnes již zesnulého Usámu bin Ládina, rozhodně si hodně hlasitě říkáte o pozornost diváků. A nejedná se pouze o pochvalné reakce, ale čas od času se logicky objeví také pejorativní spojení typu "politicky angažovaný" či "významně manipulující realitou". To je i případ Zero Dark Thirty, které se však dle tvůrců snaží být v prvé řadě apolitickým pohledem na desetiletí trvající pronásledování nejhledanějšího muže světa minulé dekády, jež vyvrcholilo 2. května 2011 úspěšným zásahem speciální jednotky SEAL Team Six v Pákistánu.

Hvězdné herecké obsazení by mělo být zárukou kvalitních výkonů. V centru dění bude podle všeho sympatická Jessica Chastain, pro níž se jedná o další postupný krůček směrem k hollywoodské smetánce. Mimochodem, kdo ještě neviděl extrémně povednou Zemi bez zákona, měl by tak v nejbližší době učinit už jen kvůli výkonu této rusovlasé krásky. Těšit se můžeme i na Joela Edgertona, Kylea Chandlera, Marka Stronga, Édgara Ramíreze, Harolda Perrineaua, Chrise Pratta či Scotta Adkinse. Potvrzena byla i účast Jamese Gandolfiniho, jenž si zahraje Leona Panettu - od července 2011 ministra obrany v Obamově administrativě. Pro samotný film bude zřejmě podstatnější jeho působení v roli ředitel Ústřední zpravodajské služby CIA v letech 2009-2011, tedy v době nalezení a umsrcení bin Ládina.

Trailer je zručně sestříhaný a zejména v druhé polovině má obstojné tempo. Je docela zajímavé, že hlavní hrdinka neřekne v průběhu upoutávky ani slovo. Ve Spojených státech je premiéra stanovena na 19. prosince 2012, nicméně český distributor zatím mlčí. Z mého pohledu bude neodpustitelnou chybou, pokud se Zero Dark Thirty nedostane do tuzemských kin. Vyjma úderné upoutávky naleznete v galerii oficiální fotky a plakát. Tohle bude pecka.

Trailer: Zero Dark Thirty


Zdroje: EW1, EW2

Zdroj fotek: EW

Galerie: 9

Zero Dark Thirty: Plnohodnotný trailer je bomba | Fandíme filmu Zero Dark Thirty: Plnohodnotný trailer je bomba | Fandíme filmu Zero Dark Thirty: Plnohodnotný trailer je bomba | Fandíme filmu Zero Dark Thirty: Plnohodnotný trailer je bomba | Fandíme filmu Zero Dark Thirty: Plnohodnotný trailer je bomba | Fandíme filmu Zero Dark Thirty: Plnohodnotný trailer je bomba | Fandíme filmu Zero Dark Thirty: Plnohodnotný trailer je bomba | Fandíme filmu Zero Dark Thirty: Plnohodnotný trailer je bomba | Fandíme filmu Zero Dark Thirty: Plnohodnotný trailer je bomba | Fandíme filmu

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest