Nejhledanější muž: Špionáž ve stylu Jeden musí z kola ven

Nejhledanější muž: Špionáž ve stylu Jeden musí z kola ven | Fandíme filmu
Líbilo se vám Tinker Tailor Soldier Spy? Pak vás jistě bude zajímat i další adaptace románu Johna le Carré, opět s talentovaným režisérem u kormidla.

John le Carré je plodný spisovatel špionážních románů, jehož deset děl bylo v minulosti také zadaptováno pro film nebo televizi. Z poslední doby uveďme alespoň Nepohodlného či Agenta z Panamy. Většina diváků ale spisovatele zaznamenala až spolu se snímkem Jeden musí z kola ven, který se začátkem letošního roku hlásil o nejrůznější ceny. Kromě dalších filmů s agentem Smileym se ale chystá především adaptace le Carrého předposlední knihy, A Most Wanted Man, u nás vydané pod titulem Nejhledanější muž.

Příběh románu pojednává o čečenském muslimovi Issovi, který je bez prostředků propašován do německého Hamburku, kde se snaží dostat k penězům z pozůstalosti svého zesnulého mafiánského otce. Záhy se tak o něj začnou zajímat Tommy Brue, křivácký bankéř krachujícího peněžního ústavu,  Annabel Richter, mladá právnička a bojovnice za lidská práva, jež se snaží zabránit jeho deportaci a především tajné služby, které v hysterii způsobené jedenáctým září podezřívají úplně každého.

Podle ohlasů by se mělo jednat o svižnou detektivku, která už sama o sobě je psána poměrně filmovým jazykem. Na stříbrné plátno ji navíc přivede talentovaný fotograf Anton Corbijn, který se v pokročilém věku začal věnovat režii a příjemně nás překvapil vydařenými snímky Control a Američan. Také obsazení zatím vypadá více než slušně, Annabel by si měla zahrát Rachel McAdams, jednoho z agentů tajné služby Philip Seymour Hoffman. Černý mrak se tak vznáší pouze nad scénářem, který do filmové podoby adaptuje Andrew Bovell, který se do Hollywoodu uvedl nikterak oslnivým thrillerem Na hraně temnoty. Natáčení začne letos na podzim.

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest