Bond 25: Práci agenta 007 přebírá černošská žena a internet šílí

Bond 25: Práci agenta 007 přebírá černošská žena a internet šílí | Fandíme filmu
MGM
Zobrazit další 4 obrázky
Seznamte se s historií výměn agentů 00 v předchozích bondovkách a nejnovější vývoj vás nijak nepřekvapí.
  1. Kapitola č.1
  2. Kapitola č.2

Možná si vzpomenete na studii, kterou si nechal loni na podzim zpracovat The Hollywood Reporter. Dotázaní tehdy uváděli, že Bonda jako černocha si dokáže představit 52% z nich a Bonda jako ženu by sneslo 37% dotázaných. Jak tahle ochota přijmout jinou podobu agenta 007 vypadá v praxi, jsme si mohli ověřit spolu se začátkem nového týdne.

Britský Daily Mail přišel s tvrzením, že novou agentkou 007 se stává Lashana Lynch a okamžitě se strhla mela. Jistě jste narazili, na titulky článků, podle kterých je z Lashany nový Bond a jistě jste narazili na internetové komentáře, ve kterých uživatelé nad těmi titulky úpěli, jako by jim někdo způsobil osobní příkoří. Pojďme si nicméně všechno s chladnou hlavou rozebrat.

Na konci bondovky Spectre dal James Bond výpověď z tajné služby MI6. Už v několika předchozích bondvoských filmech jsme zažili, že je Bond hrdinou filmu, aniž by byl v daný okamžik agentem MI6. Naposledy třeba v bondovce Skyfall, kdy je považovaný za mrtvého, v Povolení zabíjet byl na svou žádost ze služby uvolněný. Historie také ukazuje, že když jeden agent 00 opustí službu (nebo zemře), často po něm jeho pozici přebírá agent další. V Dechu života nastupuje nový agent 002, v Jeden svět nestačí nastupuje nový agent 009. Filmy Jeden svět nestačí a Thunderball potvrzují, že mezi agenty 00 jsou i ženy.

Lashana Lynch hraje postavu jménem Nomi, kterou by na začátku 25. bondovky měl M (Ralph Fiennes) představit jako novou agentku 007. Pomoc Bonda (Daniel Craig) agentura vyhledá kvůli nějakému blíže nespecifikovanému problému. Takže ne, James Bond nebyl žádným způsobem vyměněný, ani nepředává v tuhle chvíli sérii nové hrdince. Pouze ve filmu uvidíme vedlejší postavu, která po Jamesově odchodu do důchodu přebrala jeho pracovní pozici, což je v rámci agentury MI6 běžný postup, jak potvrzují starší filmy.

V rámci snímku můžeme doufat v zajímavou dynamiku, kdy budeme moci sledovat, jak se stárnoucí Bond popasuje se skutečností, že jej nahradil někdo mladší, pohyblivější, lépe připravený na nuance soudobého světa. Podle Daily Mailu se dokonce James pokusí Nomi klasicky svést a ta na dorážení pána v letech nebude vůbec zvědavá. Daily Mail si neodpustil provokativní poznámku o tom, že za postavu můžeme „poděkovat feministické scenáristce Phoebe Waller-Bridge, ale to je jen klasické rozdmýchávání vášní – redaktor Daily Mail musí moc dobře vědět, že kostra děje je hotová delší dobu, Waller-Bridge byla najatá primárně na úpravu dialogů.

Takže tady to máte. Pokud jsou informace Daily Mailu přesné (novináři specializovaní na Bonda o téhle alternativě spekulují už delší dobu), tak se vlk nažral a koza zůstala celá. Série vyhoví progresivním divákům, kteří jakékoliv rozčeření stojatých vod vítají s otevřenou náručí a zároveň přivodí pouze částečný infarkt všem staromilcům, kteří potřebují mít Bonda beze změn.

V Galerii můžete vidět nové fotky ze zákulisí, níže na vás čeká video, ve kterém automobiloví závodníci prohánějí Bondův klasický automobil a na další stránce je sada nejnovějších fotek z natáčení.

Další kapitola »

Galerie: 5

Bond 25: Práci agenta 007 přebírá černošská žena a internet šílí | Fandíme filmu Bond 25: Práci agenta 007 přebírá černošská žena a internet šílí | Fandíme filmu Bond 25: Práci agenta 007 přebírá černošská žena a internet šílí | Fandíme filmu Bond 25: Práci agenta 007 přebírá černošská žena a internet šílí | Fandíme filmu Bond 25: Práci agenta 007 přebírá černošská žena a internet šílí | Fandíme filmu

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest