Mulan: Teaser trailer láka na další hranou verzi pohádky od Disneyho

Mulan: Teaser trailer láka na další hranou verzi pohádky od Disneyho | Fandíme filmu
Disney
Zobrazit dalších 8 obrázků
První upoutávka naznačuje, že se snímek vydá trošku jinou cestou než původní animák z devadesátých let - Čeká nás velkolepý fantasy epos.

Adaptování animovaných příběhů asi jen tak neskončí. Aladin se v tržbách pomalu sápe k miliardě a u Disneyho už si pomalu brousí zuby na další potenciální hit, na kterém si dost pravděpodobně namastí kapsu v příštím roce. Tím bude epický film Mulan, původně animovaný snímek inspirovaný čínskou tradicí, který vypráví o mladé princezně, která se převlékne za muže a místo svého otce narukuje do armády, aby mohla bojovat proti nájezdům Hunů. Hlavní role se ujala Liu Yifei a režíruje Niki Caro.

Původní snímek má v sobě celou řadu fantasy prvků, včetně mluvícího čínského dráčka a jedná se o klasickou pohádku naplněnou zpěvem a humorem. O nové verzi se vědělo, že se nejspíš odkloní od zajetého modelu hraných předělávek, kdy je často kladen důraz na poměrně doslovné následování původního filmu. První upoutávka na hranou verzi působí až nečekaně vážně a prezentuje snímek jako válečný epos plný komplexní bojové choreografie a bitevních střetů stovek a tisíců bojovníků. Nic zatím nenaznačuje tomu, že by se mělo jednat o pohádkovou událost pro celou rodinu.

Disney vykročil do neprobádaných vod a jeho nový film se bude od svého předchůdce v mnohém lišit. Zatímco ostatní hrané adaptace původních kreslených filmů víceméně dodržovaly příběh i atmosféru, u Mulan to bude jiné a nemáme počítat ani s tím, že bychom dostali film plný písniček jako tomu bylo v případě originálu. Mulan slibuje nabídnout příběh o silné ženské hrdince a přiblíží nám historii starověké Číny. Jedná se tak o poměrně netradiční start reklamní kampaně, protože alespoň já jsem očekával nějaké fantasy prvky, větší zaměření na dětské diváky nebo větší propojení s původním filmem. Studio tím možná trošku riskuje, ale je fajn vidět, že originalita zcela nevymřela. Jestli se nový počin odkloněný od původního filmu studiu vyplatí, se dozvíme 26.3. 2020.

Mulan je epické dobrodružství nebojácné mladé ženy, který se maskuje jako muž, aby mohla bojovat proti severským nájezdníkům útočícím na Čínu. Nejstarší dcera váženého bojovníka, Hua Mulan, je temperamentní, odhodlaná a ihned připravena, když čínský císař nařídí, aby jeden muž z každé rodiny vstoupil do armády. Mulan v rámci mobilizace vstoupí do vojenských řad jako její otec Hua Jun a stane se jedním z největších bojovníků všech dob.

Hrají: Liu Yifei jako Mulan, dále Donnie Yen, Jason Scott Lee, Yoson An, Utkarsh Ambudkar, Ron Yuan, Tzi Ma, Rosalind Chao, Cheng Pei-Pei, Nelson Lee, Chum Ehelepola, také Gong Li a Jet Li. Režíruje Niki Caro.

 

Galerie: 9

Mulan: Teaser trailer láka na další hranou verzi pohádky od Disneyho | Fandíme filmu Mulan: Teaser trailer láka na další hranou verzi pohádky od Disneyho | Fandíme filmu Mulan: Teaser trailer láka na další hranou verzi pohádky od Disneyho | Fandíme filmu Mulan: Teaser trailer láka na další hranou verzi pohádky od Disneyho | Fandíme filmu Mulan: Teaser trailer láka na další hranou verzi pohádky od Disneyho | Fandíme filmu Mulan: Teaser trailer láka na další hranou verzi pohádky od Disneyho | Fandíme filmu Mulan: Teaser trailer láka na další hranou verzi pohádky od Disneyho | Fandíme filmu Mulan: Teaser trailer láka na další hranou verzi pohádky od Disneyho | Fandíme filmu Mulan: Teaser trailer láka na další hranou verzi pohádky od Disneyho | Fandíme filmu

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest