The Long Walk: Dystopie od Stephena Kinga dostane filmovou adaptaci

The Long Walk: Dystopie od Stephena Kinga dostane filmovou adaptaci | Fandíme filmu
Zobrazit další 4 obrázky
Zpracování se tentokrát dočká Kingův dystopický horor.

Filmové adaptace knih Stephena Kinga v posledních letech zažívají nemalou renesanci. Autorovy příběhy byly sice vždy velmi populárním filmovým námětem, hlavně od vydání dva roky starého megahitu To se s nimi však doslova roztrhl pytel. Například jen letos se v kinech scházejí hned tři - Řbitov zvířátek, To: Kapitola 2 a Doktor spánek a Netflix dodá ještě In the Tall Grass. A to není zdaleka všechno. Kingovy nejznámější knihy už jsou z velké části zfilmované, prostor tedy do budoucna dostanou jeho sice ne tolik slavná, zato neméně kvalitní, díla.

Jedním z nich je i kniha The Long Walk (Dlouhý pochod), kterou King vydal v roce 1979 pod pseudonymem Richard Bachman. Jak už je u spisovatele zvykem, jedná se o horor, tentokrát však zasazený do dystopické budoucnosti. Sleduje skupinu sta teenagerů, kteří se zúčastní zvrhlé soutěže s názvem, ano uhodli jste, The Long Walk. Jejich úkolem je vydat se na onen pochod a držet si rychlost nad čtyři míle za hodinu. Kdo pravidlo poruší třikrát za hodinu, je zabit. Poslední živý pak vítězí a po zbytek života dostane cokoliv, po čem zatouží. Skupina chlapců si však i za těchto nelítostným podmínek vytvoří silné přátelství.

Režie se ujal André Øvredal, oceňovaný hlavně za svůj film Tajemství smrti slečny Neznámé z roku 2016. Stojí pak také za letošním snímkem Noční můry z temnot, na kterém mimo jiné pracoval i s Guillermem del Torem. Scénáře se ujal James Vanderbilt, který je podepsaný pod filmy jako Zodiac nebo Den Nezávislosti: Nový útok. O hereckém obsazení, natáčení nebo vydání zatím bohužel nemáme žádné informace.

Zdroj: Deadline

Galerie: 5

The Long Walk: Dystopie od Stephena Kinga dostane filmovou adaptaci | Fandíme filmu The Long Walk: Dystopie od Stephena Kinga dostane filmovou adaptaci | Fandíme filmu The Long Walk: Dystopie od Stephena Kinga dostane filmovou adaptaci | Fandíme filmu The Long Walk: Dystopie od Stephena Kinga dostane filmovou adaptaci | Fandíme filmu The Long Walk: Dystopie od Stephena Kinga dostane filmovou adaptaci | Fandíme filmu

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest