Lebkouni: Po Myší hlídce Disney zaříznul také chystaný remake nostalgické sci-fi

Lebkouni: Po Myší hlídce Disney zaříznul také chystaný remake nostalgické sci-fi | Fandíme filmu
Disney se s tím nemaže a sází stopku jednomu projektu za druhým.

Minulý týden jsme vás informovali o tom, že výpravná fantasy Myší hlídka (Mouse Guard), kterou mělo před akvizicí Disneym v plánu studio Fox, nakonec světlo filmového světa nespatří. Obdobný osud teď pravděpodobně potkal remake akční sci-fi Lebkouni z roku 1988, který chystal zhruba od roku 2016 talentovaný režisér a scenárista Jeff Nichols (Bahno z Mississippi, Loving). Původní snímek se odehrává v Los Angeles, kde si po vraždě svého parťáka vybírá detektiv s tváří Jamese Caana za partnera prvního mimozemského detektiva v podání Mandyho Pattinkina, aby mu pomohl rozlousknout smrt kolegy.

Ano, žijeme ve světě, kde zhruba tři sta tisící mimozemských otroků dostalo na Zemi azyl a snaží se nějakým způsobem integrovat do společnosti. Postupně se z nich však stává jen jedna z dalších diskriminovaných menšin, na níž se i hlavní hrdina dívá skrz prsty. Tenhle vcelku průměrný buddy movie žádnou velkou díru do světa neudělal, když se s odřenýma ušima zaplatil, avšak látka i tak Hollywood zaujala - Už o rok později se na amerických obrazovkách objevil stejnojmenný seriál.

Ačkoliv můžeme pochybovat o smysluplnosti celého projektu, tak naději na solidní biják vzbuzovala zejména účást Nicholse, jenž by z látky mohl ještě něco vyždímat. Zejména sociální a rasový podtext by zrovna tenhle tvůrce mohl být schopen funkčně spojit s akční sci-fi kriminálkou. Ještě nejde stoprocentně říct, zda je remake zcela mrtev, nebo probíhá u Disneyho jen evaluace, leč Nichols by se měl zřejmě připravit na nejhorší.

Zdroj: Variety

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest