X-Men: Dark Phoenix: Proč přetáčky přesunuly finále z vesmíru na Zem

X-Men: Dark Phoenix: Proč přetáčky přesunuly finále z vesmíru na Zem | Fandíme filmu
Zobrazit další 1 obrázek
Producent Hutch Parker vysvětluje, proč se předělávalo finále filmu.

Článek může obsahovat spoilery pro X-Men: Dark Phoenix

Je dobře známou skutečností, že závěr X-Men: Dark Phoenix prodělal rozsáhlé přetáčky. Filmaři dokonce už i veřejně zmiňovali, že finále přesunuli z vesmíru na Zem. Teď se nicméně producent Hutch Parker o změnách rozpovídal důkladněji.

Podle jeho slov byl celý příběh daleko víc kosmický a končil ve vesmíru. Filmaři nicméně finále předělali tak, aby se nakonec odehrávalo na Zemi. Jean Grey (Sophie Turner) toho v závěru prožívá opravdu hodně a filmaři si uvědomili, že je potřeba, aby měla po boku ostatní X-Meny. Rodina má být hnacím motorem závěrečných událostí, Jean má přemýšlet o tom kdo je a kam patří. Jenže aby bylo možné do celé situace zapojit ostatní postavy, musel se děj přesunout zpátky na Zemi.

To je podle Parkera obecně výhoda velkofilmů, že filmaři mají možnost věci upravit, když během produkce zjistí, že něco nefunguje tak, jak by si představovali. Už od úplného začátku prý filmaři bojovali s tím, jak správně vyvážit vesmírný příběh s pozemským rodinným dramatem a nakonec se jim uspokojivý balanc našli až právě během dotáček. Teď jsou však s výsledkem spokojení a už co nevidět se o něm budeme moci přesvědčit i my.

Na závěr nejnovější spot:

V Dark Phoenix se X-Meni postaví svému dosud nejnebezpečnějšímu protivníkovi: Osobě z vlastních řad, Jean Grey. Během záchranné mise ve vesmíru Jean téměř zemře, když ji zasáhne tajuplná kosmická síla. Po návratu domů je díky oné síle podstatně mocnější, ale také daleko nestabilnější. Zápasí s někým dalším, kdo žije v jejím nitru a svoje nově nabité síly uvolňuje způsobem, jaký nedokáže ani pochopit, ani ovládnout. Ubližuje těm, které má nejraději a stává se jádrem toho, proč se X-Meni začínají rozpadat. Rodina se začíná pomalu rozpouští a musí najít způsob, jak se znovu sjednotit. Nejen pro záchranu duše Jean Grey, ale i pro záchranu naší planety, na kterou útočí mimozemšťané, kteří se snaží tajuplnou sílu zneužít pro ovládnutí celé galaxie.

V hlavních rolích hrají Jennifer Lawrence, Jessica Chastain, Sophie Turner, James McAvoy, Michael Fassbender, Evan Peters, Olivia Munn, Nicholas Hoult, Tye Sheridan, Alexandra Shipp a Kodi Smit-McPhee. Scénář napsal a režíruje Simon Kinberg. Datum české a slovenské premiéry je stanovené na 6. 6. 2019.

Zdroj: Digital Spy

Galerie: 2

X-Men: Dark Phoenix: Proč přetáčky přesunuly finále z vesmíru na Zem | Fandíme filmu X-Men: Dark Phoenix: Proč přetáčky přesunuly finále z vesmíru na Zem | Fandíme filmu

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest