Lamborghini: Antonio Banderas jako zakladatel italské automobilky

Lamborghini: Antonio Banderas jako zakladatel italské automobilky | Fandíme filmu
Když bude mít film o životě Enzo Ferrari, tak proč by ho neměl mít i Ferruccio Lamborghini. 

Životopisných filmů o slavných osobnostech a legendách je celá řada a je jedině dobře, když filmaři sáhnou i po zakladatelích slavných automobilek. Dočkat bychom se měli filmu z období života Enza Ferrariho, kterého by si mohl zahrát Hugh Jackman. Další tvůrci zase chtějí vyprávět život Ferrariho konkurenta, jímž byl Ferruccio Lamborghini. 

Snímek nese pracovní název Lamborghini - The Legend a bude se inspirovat biografií Ferruccio Lamborghini: La storia ufficiale, kterou napsal Ferruccio syn - Tonino Lamborghini. Ten věří, že se filmu podaří převést do obrazů a slov velkou lidskost Ferruccia a předat divákům po celém světě otcovu osobnost: muže plného energie, charismatu a vášně. Konstruktéra, jehož odkaz vídáme na silnicích už přes půl století, ztvární Antonio Banderas. Role jeho rivala, Enza Ferrariho, připadla Alecu Baldwinovi. Scénář si vzal do parády držitel Oscara za drama Crash, jímž je Robert Moresco. Režie se zhostí Michael Radford s dvěma oscarovými nominacemi za režii a adaptovaný scénář u životopisného snímku Pošťák

Film o Lamborghinim nám přiblíží pohled na mnohovrstevnatý příběh muže, který v navrhování aut způsobil globální revoluci v automobilovém průmyslu a tím tak pomohl italský národ postavit zpět na nohy po hrůzách druhé světové války. Čeká nás klenutá cesta podnikatele, který začínal jako výrobce traktorů, pokračoval vojenskými vozidly, až se nakonec dostal k navrhování a výrobě drahých aut s býkem ve znaku. Zároveň má jít ale také o ohnivou love story. Velká láska k ženám, luxusní životní styl a obchod s auty, mu přichystaly v životě dramatické momenty a ty budou stejnou součástí filmu jako auta.

Život a příběh Ferruccia Lamborghini je silný epos v mnoha ohledech," uvedla na adresu projektu producentka Andrea Iervolino. Zakladatelka společnosti AMBI Group Media, Monika Bacardi, dodává, že Lamborghiniho příběh nebude jen o autech, světoznámé automobilce, byznysu, ale také o málo známém Ferruccioho soukromí a jeho krásném milostném příběhu. Natáčení je naplánováno v Itálii a dalších zemích po celém světě, kde hrály roli důležité chvíle k utváření jedné z dalších italských legend.

Zdroj: Coming Soon 

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest