Mission: Impossible 7 a 8 musí předchozí tři filmy spolknout

Mission: Impossible 7 a 8 musí předchozí tři filmy spolknout | Fandíme filmu
Paramount
Zobrazit dalších 5 obrázků
Spadne Ethan Hunt z měsíce? Aneb režisér McQuarrie o pokračování série a velkých očekáváních.

Christopher McQuarrie se už po Mission: Impossible: Národ grázlů zapřísahal, že se sérií končí. Ale vrátil se, jen aby mohl znovu přísahat, že stačilo. Slib opět porušil a tentokrát rovnou dvojnásobně, když se upsal rovnou sedmému a osmému dílu zároveň.

V rozhovoru pro Empire režisér říká, že sám přišel s nápadem na dva filmy. Teď však musí ty dva filmy ospravedlnit. Musí ukázat, že to má reálné opodstatnění. Sedmička a osmička musí podle McQuarrieho předchozí tři filmy doslova spolknout. A toho teď děsí – nechal se umluvit do naprosté šílenosti. Pokud jde o to, že všichni očekávají, že se Tom Cruise po akční stránce opět překoná, často se v rozhovorech žertem zmiňuje vesmír. Došlo na něj i tentokrát, když se redaktor zeptal, zda Ethan Hunt poletí na Měsíc. Na to Christopher odpověděl, že Měsíc má jeden problém: Jak z něj chcete spadnout?

Že nakonec Cruise s McQuarriem nějaké šílené kousky znovu vymyslí, tomu věříme. Spíš opravdu platí otázka, kterou postuloval sám režisér: Co přesně ospravedlní natáčení dvou filmů naráz? Je to čistě ekonomická úvaha? Ví sám Cruise, že mu tikají hodiny a má před sebou několik posledních let, kdy bude schopný náročných kaskadérských kousků? Vítá studio Paramount příležitost ušetřit natáčením dvou filmů naráz? Popřípadě to bral McQuarrie jako výzvu sám pro sebe? Něco ve stylu: „Když už nevím, kam se sérií dál, dejte mi dvojitou výzvu. A pořádné peníze k tomu.“

McQuarrie si v minulosti postěžoval, že Hollywood nerad točí filmy mimo zajeté značky. Třeba cítí, že když nedokáže získat financování pro svoje sny samostatně, může si je realizovat alespoň v rámci série Mission: Impossible, kde má po dvou obrovských úspěších (a s podporou producenta Cruise) naprosto volnou ruku. Anebo tentokrát skutečně McQuarrie přišel dopředu s nějakým konceptem? Jeho příspěvky série Mission: Impossible jsou proslulé tím, že se jejich scénář psal na poslední chvíli za pochodu, ale kdo ví, třeba sedmička a osmička budou mít připravený scénář předem.

Mission: Impossible 7 má stanovené datum premiéry na 23. 7. 2021, Mission: Impossible 8 potom na 5. 8. 2022. Režíruje a scénář píše Christopher McQuarrie. V hlavních rolích se vracejí Tom Cruise a Rebecca Ferguson.

Zdroje: Empire

Galerie: 6

Mission: Impossible 7 a 8 musí předchozí tři filmy spolknout | Fandíme filmu Mission: Impossible 7 a 8 musí předchozí tři filmy spolknout | Fandíme filmu Mission: Impossible 7 a 8 musí předchozí tři filmy spolknout | Fandíme filmu Mission: Impossible 7 a 8 musí předchozí tři filmy spolknout | Fandíme filmu Mission: Impossible 7 a 8 musí předchozí tři filmy spolknout | Fandíme filmu Mission: Impossible 7 a 8 musí předchozí tři filmy spolknout | Fandíme filmu

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest