Avengers: Endgame: Točilo se 5 různých konců a jen jeden herec dostal scénář

Avengers: Endgame: Točilo se 5 různých konců a jen jeden herec dostal scénář | Fandíme filmu
Marvel spoustu věcí tají nejen před diváky, ale i před samotnými herci, kteří povětšinou stále neznají všechny detaily očekávaného filmu.

Spoilery byly v posledních dnech ve světě Avengers: Endgame velkým tématem, po tom, co na internet uniklo několik minut z filmu. Marvel přitom důsledně dbá na to, aby diváci o snímku věděli co nejméně. Lví podíl na tom má zdrženlivá reklamní kampaň. Zatímco u některých velkofilmů poskládáte z jednotlivých upoutávek třeba i půl hodinu filmu, Endgame s novými záběry tak moc šetří, že z těch oficiálně zveřejněných pořád nejde sestříhat ani desetiminutové video. To je ve blockbusteru něco skutečně nevídaného.

A to ještě vezměte v potaz, že záběry v trailerech jsou upravené. V Super Bowl Spotu hrdinové vyjdou na trávník před základnu a jedna postava je z řady viditelně umazaná. Dlouze se spekulovalo o tom, kdo to je, avšak teprve jeden z posledních TV spotů potvrdil, že digitálně byla umazaná Pepper Potts. V Super Bowl upoutávce jsme také mohli vidět řadu hrdinů kráčet napříč hangárem. Pozdější záběr prozradil, že ve skutečnosti na sobě hrdinové v dané scéně mají úplně jiné oblečení – sjednocené bílé uniformy. No a pak je tu ještě záběr, ve kterém si Stark s Rogersem potřásají pravicí. Režiséři Russoovi v jednom z rozhovorů se smíchem uvedli, že scéna ve filmu vůbec není a z jejich chování se dost obtížně identifikuje, zda si pánové dělají legraci úplně anebo mají srandu z toho, že reportérovi říkají pravdu a on neví, zda jim má věřit.

Krom toho, co Marvel ukáže nebo neukáže divákům, je důležitý také přísný režim ochrany během natáčení. Začíná to už od scénářů. V případě Endgame dostal jen jeden jediný herec kompletní scénář: Robert Downey Jr. Jeden další herec dostal alespoň všechny svoje scény. Ostatní si mohli svoje repliky většinou přečíst až těsně před natáčením konkrétní scény. A je ještě ne vždy herci točili skutečnou podobu dané scény.

Několik podrobností k tomu prozradil Mark Ruffalo, herec proslulý tím, že v minulosti nechtěně prozradil několik marvelovských tajemství, jako třeba když při slavnostní premiéře Ragnaroku zapomněl před začátkem filmu vypnout live stream, a tak na jeho Instagramu běželo audio z několika úvodních minut filmu, vysílané přímo z Rufflovy kapsy.

Při natáčení Infinity War nechtěl Marvel ponechat nic náhodě, a tak Mark točil dvě různé verze svojí poslední scény – v jedné variantě se rozpadl na prach, ve druhé ne. Je ale docela dobře možné, že se dvě varianty pro jistotu točily s úplně všemi herci. No a při natáčení Endgame to bylo ještě divočejší. Ruffalo uvádí, že natočil zhruba pět různých závěrečných scén. Prozradil, že v jednom z falešných konců se například někdo z Avengers oženil.

Jak Avengers: Endgame skončí doopravdy, se dozvíme už ve středu, kdy snímku začínají předpremiéry v Česku i na Slovensku. Už v noci z pondělí na úterý proběhne celosvětová premiéra v Los Angeles. Takže se můžeme těšit na první ohlasy, ale zároveň se mohou objevit skutečně podrobné spoilery, tak buďte na internetu opatrní.

Po zničujících událostech Avengers: Infinity War je kvůli zásahu šíleného Titána Thanose vesmír v rozvalinách. S pomocí zbývajících spojenců se musí Avengers ještě jednou dát dohromady, aby odčinili Thanosovo dílo a navrátili do vesmíru pořádek jednou pro vždy. Ať už následky budou jakékoliv.

V hlavních rolích: Chris Evans, Robert Downey Jr., Chris Hemsworth, Mark Ruffalo, Scarlett Johansson, Jeremy Renner, Josh Brolin, Karen Gillan, Brie Larson, Paul Rudd, Don Cheadle, Bradley Cooper a mnozí další. Režíruje Anthony a Joe Russoovi. Datum české a slovenské premiér je stanovené na 25. 4. 2019.

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest