Box Office: Hellboy bez del Tora a diváků

Box Office: Hellboy bez del Tora a diváků | Fandíme filmu
Lionsgate
Zobrazit další 3 obrázky
Rohatý chlapec pekelně pohořel a v kinech se ho už asi nikdy nedočkáme.

Hlavním filmem víkendu měl být nový Hellboy s Davidem Harbourem. Tenhle hrdina byl ale divákům celkem ukradený už v době, kdy se s ním Guillermu del Torovi nepodařilo dokončit zamýšlenou trilogii. A to tehdejší filmy měly dobré recenze. Není tedy divu, že nový restart absolutně pohořel. Mládeži nepřístupný snímek s rozpočtem 50 milionů dostal vypráskáno od recenzentů (včetně nás) a diváci vše korunovali smutnými 12 miliony. To je skoro polovina debutu del Torovy jedničky. Je tu možnost, že film se zachrání mezinárodně, jako se to dělo u rozličných Underworldů a Resident Evilů. V USA jde ale o nefalšovaný propadák, který neutrží ani třicítku. V Lionsgate by měly vzít komiksová práva a zavřít je navždycky do trezoru, protože bez del Tora a Perlmana to asi už nikdy nepůjde. 

Lépe se dařilo třeba takovému Little o podnikatelce Regině Hall, která se promění do svého 13letého já. Kritici vychválili mladičkou Marsai Martin, která se stala i jednou ze skutečných nejmladších filmových podnikatelek, když se pod film podepsala jako výkonná producentka. Jinak prý film ale za moc nestojí. Převážně černošské divačky se naštěstí odradit nenechaly a afroamerické tvůrkyně podpořily. V kinech tak zůstalo solidních 15,5 milionu. Film to může s takovým výkonem dotáhnout až na 50 mega jen z Ameriky a to je při dvacetimilionovém rozpočtu nádhera.

Brakem víkendu se stává romantické After, které je založené na internetové fan-fikci, ve které mladičká studentka randila s Harrym Stylesem z One Direction. Harry se do filmu bohužel nedostal (poprvé a zatím naposledy byl v Nolanově Dunkerku), takže se námět proměnil v tuctový středoškolský blábol plný klišé, který recenzenti stěží přetrpěli. Fanynky ale prý dorazily alespoň v pátek, takže film odstartoval s 6 miliony. Producenti z The Voltage prý nicméně skórují na několika evropských trzích (bližší data zatím nejsou). Tak ať si to užijí...

Smutný výsledek potom potkal studio Laika, které nasadilo do širokého nasazení animák Hledá se Yetti. Kouzelný a tentokrát relativně dospělý film od režiséra Kuba a kouzelného meče utržil jen 5,7 milionu dolarů. Trochu se dá vinit slabý marketing distributorů United Artists a Annapurny, protože pod Focus Features Laika dosahovala až na 17milionové premiéry a měla výrazně zajímavější trailery. Překvapení to ale není, protože animáky, které dneska nejsou součástí známé série, se prostě jen tak zázračně nechytnou. 

Shazamovi! se dařilo ve druhém víkendu docela dobře. Pro Warnery to není megahit, ale spíš menší kousek, který ukazuje, že DC dokáží natočit tři dobré komiksovky v řadě, z nichž jedna z nich utrží dobré peníze i v mezidobí mezi Captain Marvel a Avengers: Endgame. Film utržil za víkend 25 milionů, což je propad 53 % jako měl třeba Captain America 2 nebo Venom. Z mezinárodních trhů přiteklo 61 milionů a film je teď na 259 milionech globálně. Čeká se nějakých 385 mega, což bude se stomilionovým rozpočtem znamenat solidně výdělečný projekt. 

Co ostatní filmy? Bohemian Rhapsody konečně překonala 900 milionů globálně. Ne ani tak přičiněním čínské cenzurované verze, která utržila 13 milionů, jako spíš uvedením japonské necenzurované normální verze, která zvládla celkem 115 milionů. Řbitov zviřátek má ve druhém víkendu 10 milionů a 40 mega po deseti dnech. Film utrží zřejmě o pár milionů méně než první verze z roku 1989, ale i tak půjde o slušný hororový hit, který stál jen dvacítku. Horor My je už na 163 milionech a zřejmě překoná 175 mega prvního Peelova hitu Uteč! Na Tiché místo a jeho 189 mega to ale už nevypadá. Film totiž není taková trvalka, což se občas stává u hororů, které debutují se 71 mega. Vzhledem k celosvětové tržbě 236 milionů dolarů to nikoho ze zúčastněných nemrzí. Burtonův Dumbo má ve třetím víkendu slabých 9 milionů. V Americe jsme na 90 milionech a stovka bude, pořád ale jde o 170milionový film, který skončí na nějakých 330 mega globálně. Captain Marvel zatím sbírá poslední miliony, než ji přijdou vystřídat Avengers a je na 1,064 miliardy dolarů.

Příští týden hororová La Llorona, další přírůstek do světa Conjuringu.

Zdroj: Forbes

Shazam!

05.04.2019 | USA
Akční, Sci-Fi, Fantasy
Info o filmu

Galerie: 4

Box Office: Hellboy bez del Tora a diváků | Fandíme filmu Box Office: Hellboy bez del Tora a diváků | Fandíme filmu Box Office: Hellboy bez del Tora a diváků | Fandíme filmu Box Office: Hellboy bez del Tora a diváků | Fandíme filmu

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest