Tomb Raider 2 je na cestě, scenáristka odhalena

Tomb Raider 2 je na cestě, scenáristka odhalena | Fandíme filmu
MGM
Pokračování Lary Croft má scenáristku a vrací se představitelka ústřední hrdinky. 

Loňský reboot Tomb Raidera zůstal za očekáváním. Známky recenzí se pohybovaly kolem průměru a ani diváků nedorazilo do kin nijak závratné množství. Dohromady filmová adaptace utržila 275 milionů dolarů (rozpočet se pohyboval kolem sta milionů), a tak bylo dost na hraně, jestli vznikne nebo nevznikne pokračování. Komu se film líbil, ten už nemusí být dál nervózní, protože Tomb Raider 2 vážně vznikne. Studia MGM a Warner Bros. najala jako scenáristku Amy Jump, která je zodpovědná za thriller High Rise nebo akční komedii Křížová palba. Do role Lary se vrátí Alicia Vikander. Zda se vrátí i režisér Roar Uthaug se zatím neví. Za mne neodvedl špatnou práci, takže bych neměnil.

Připomínáme, že Tomb Raider je původně série videoher inspirovaných Indianou Jonesem, ve kterých hrdinka Lara Croft šmejdí po prastarých ruinách a chrání mocné artefakty před zloduchy, kteří je chtějí zneužít pro vlastní prospěch. V letech 2001 a 2003 se hry dočkaly dvou filmových adaptací s Angelinou Jolie v hlavní roli, nicméně loňský film s Alicií Vikander s nimi nemá nic společného.

Filmový restart se inspiruje nejnovější podobou herní série, ve které je Lara mladší, méně zkušená a její dobrodružství jsou o něco drsnější a temnější. První snímek s Alicií byl příběhem Lařina zrodu. V závěru dostala své ikonické pistole, přijala svůj "archeologický" úděl a bylo naznačeno, že záporačkou příštího filmu zřejmě bude Ana Miller (Kristen Scott Thomas), která se do té doby tvářila, jako hrdinčina velká opora.

Zdroj: Deadline

Tomb Raider 2

USA
Akční, Dobrodružný
Info o filmu

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest