Dora a ztracené město: Indiana Jones pro mladší ročníky vypadá v traileru slibně

Dora a ztracené město: Indiana Jones pro mladší ročníky vypadá v traileru slibně | Fandíme filmu
Zobrazit dalších 5 obrázků
Možná jste na Doru koukali někdy ve školce. Teď je podstatně starší, hraná a kráčí ve stopách Lary Croft.

Dora průzkumnice začínala jako animovaný seriál pro předškolní děti, ve kterém malá holčička cestuje po světě a podněcuje malé diváky k tomu, aby se společně s ní aktivně zapojili do prozkoumávání okolí. Z nějakého důvodu někomu v Hollywoodu připadalo jako dobrý nápad Doru zpracovat v hrané podobě pro kina. Hrdinka je ve snímku Dora a ztracené město výrazně starší a z nevinného didaktického animáku se stalo dobrodružství plné humoru či napínavých situací, které nejmenší rozhodně nemohou vstřebat.

Jaký je tedy smysl celého projektu? Mají si odrostlejší děti nostalgicky vzpomenout na svou oblíbenou hrdinku z útlého dospívání a zatoužit po návštěvě kina? Mají tam vyrazit rodiče, kterým bude jméno povědomé z doby, kdy na animák koukaly jejich ratolesti? A opravdu je takhle skupina diváků tak velká, popřípadě značka „Dora průzkumnice“ tak silná, že má smysl s ní připravovat nový celovečerák?

Ať už je odpověď jakákoliv, pozitivní zprávou je, že vznik nového snímku možná nemá velkou logiku, ale sám o sobě působí nesmírně životaschopně. Dostáváme jakousi verzi Indiany Jonese pro diváky ve věku zhruba kolem deseti let, která působí dojmem, že by ani ty starší nemusela nijak urážet. Nevinné dobrodružství působí patřičně napínavě, navíc se může pochlubit slušným obsazením.

Ústřední roli Dory ztvárnila Isabela Moner, která na sebe dobře upozornila v Transfomers 5 nebo Sicariu 2. Její rodiče ztvárňují Eva Longoria a Michael Peña, Danny Trejo a Benicio Del Toro namluvili opičáka Botičku a lišáka Štípáka. Mexická komediální hvězda Eugenio Derbez (Manžel na zkoušku, Milovník po přechodu) vystupuje jako tajuplný Alejandro z džungle, Temuera Morrison (Aquaman) hraje záporáka a Jeffrey Wahlberg (Markův synovec) je tu jako bratranec Dory Diego.

Snímek režíroval James Bobin (Mupeti, Alenka v říši divů: Za zrcadlem), námět napsal Tom Wheeler (Kocour v botách, Lego Ninjago), scénář Nicholas Stoller (Mupeti, Čapí dobrodružství) a Matthew Robinson (Monster Trucks). Datum české a slovenské premiéry je stanovené na 22. 8. 2019. Tady je oficiální synopse a pod trailerem najdete plakáty a fotky.

Většinu života Dora (Isabela Moner) strávila společně s rodiči průzkumem džungle. Nic ji ale nemohlo připravit na její zatím nejnebezpečnější dobrodružství: Střední školu. Dora je ale průzkumnicí až do morku kostí, a tak záhy vede skupinku složenou z opičáka Botičky (Danny Trejo), bratrance Diega (Jeffrey Wahlberg), tajuplného obyvatele pralesa (Eugenio Derbez) a několika puberťáků na svoji první hranou výpravu. Jejím cílem je zachránit rodiče (Eva Longoria, Michael Peña) a vyřešit nerozluštitelnou záhadu zlatého města.

Galerie: 6

Dora a ztracené město: Indiana Jones pro mladší ročníky vypadá v traileru slibně | Fandíme filmu Dora a ztracené město: Indiana Jones pro mladší ročníky vypadá v traileru slibně | Fandíme filmu Dora a ztracené město: Indiana Jones pro mladší ročníky vypadá v traileru slibně | Fandíme filmu Dora a ztracené město: Indiana Jones pro mladší ročníky vypadá v traileru slibně | Fandíme filmu Dora a ztracené město: Indiana Jones pro mladší ročníky vypadá v traileru slibně | Fandíme filmu Dora a ztracené město: Indiana Jones pro mladší ročníky vypadá v traileru slibně | Fandíme filmu

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest