Star Wars IX: Oscar Isaac o roli Leiy, sága končí a další novinky

Star Wars IX: Oscar Isaac o roli Leiy,  sága končí a další novinky | Fandíme filmu
Zobrazit dalších 6 obrázků
Isaac natáčel scény s Johnem Boyegou i Daisy Ridley, devítka je podle něj zakončení skywalkerovské ságy. Matt Smith tvrdí, že ve filmu nebude.

V posledních několika dnech se shromáždila řada menších novinek o Star Wars: Epizodě IX. Pojďme se na ně podívat.

Konec ságy a role Leiy

Oscar Isaac v posledních týdnech o Star Wars hodně mluvil. Na Netflixu měl totiž premiéru snímek Triple Frontier, v němž Isaac hraje jednu z hlavních rolí, a v rozhovorech samozřejmě došla řeč i na Epizodu IX. Herec několikrát zopakoval, že devítka skutečně bude konec celé skywalkerovské ságy a že to, co J.J. Abrams a celý tým Lucasfilmu stvořili, by mělo být "neskutečně naplňující". Isaac promluvil také o roli Carrie Fisher, která v prosinci 2016 náhle zemřela, ale i přesto se ve filmu objeví. Víme, že pro její scény budou použity záběry původně natočené pro dvě předcházející epizody.

"Nebyl jsem překvapený [že došlo k tomuto rozhodnutí], protože si pamatuji, že jsme spolu točili hodně. Carrie a já jsme jsme spolu dělali strašně moc. Mluvili jsme spolu o scénách a během natáčení jsme se spřátelili. Takže bylo skvělé vidět, že se to přesune i do Epizody IX... Rozhodně to bylo neobvyklé, ale myslím si, že bylo správné s její postavou pokračovat, místo toho, aby prostě zmizela. Leie to dává čestné místo v příběhu."

S kým a kde Isaac natáčel

V podcastu Happy Sad Confused Isaac prozradil, že natáčel scény i v kulisách lodi Millennium Falcon. Nejedná se sice o něco, co by nešlo vyčíst z této fotky, kterou Abrams sdílel při zahájení natáčení, ale alespoň to teď máme potvrzeno.

Herec se navíc podělil o to, že natáčel několik scén s Daisy Ridley, představitelkou Rey. Navíc bychom se měli dočkat daleko více společných scén Isaaca a Johna Boyegy (Finn). Vypadá to, že se konečně dočkáme trojky Rey-Finn-Poe pohromadě.

Matt Smith prý v Epizodě IX není

Když server Variety psal v srpnu o obsazení Matta Smitha v Epizodě IX v "klíčové roli", všichni to brali jako hotovou věc. Lucasfilm nikdy tuto zprávu nepopřel, ani nepotvrdil a Variety má výbornou reputaci.

Nyní však Smith v rozhovoru pro LA Times uvedl, že "pokud ví, tak v Epizodě IX určitě není".

Otázkou zůstává, jestli se jedná o pravdu, nebo pouze o zatajování. Na jednu stranu jeho obsazení nikdy nebylo oficiálně potvrzeno, na stranu druhou věřím, že zrovna Variety má dostatečně dobré zdroje na to, aby nevypouštěli nějakou kachnu. Nebylo by to poprvé, co by nějaký herec (nebo alespoň jeho zastoupení) vyvrátil obsazení v nějakém filmu či seriálu. Pro takový případ nemusíme chodit daleko; zastoupení Pedra Pascala vyvrátilo první spekulace o jeho obsazení v seriálu The Mandalorian. A podobná situace nastala u Abramsova Star Treku: Do temnoty, kdy i sám Abrams lhal o obsazení Benedicta Cumberbatche.

Uvidíme, jak to nakonec bude. Třeba se Smithova role odhalí během Star Wars Celebration. A třeba taky ne.

Zdroje: The Today ShowTwitter @SXMInsight, Happy Sad Confused, Los Angeles Times

Star Wars: Vzestup Skywalkera

20.12.2019 | USA
Akční, Sci-Fi, Dobrodružný, Fantasy
Info o filmu

Galerie: 7

Star Wars IX: Oscar Isaac o roli Leiy,  sága končí a další novinky | Fandíme filmu Star Wars IX: Oscar Isaac o roli Leiy,  sága končí a další novinky | Fandíme filmu Star Wars IX: Oscar Isaac o roli Leiy,  sága končí a další novinky | Fandíme filmu Star Wars IX: Oscar Isaac o roli Leiy,  sága končí a další novinky | Fandíme filmu Star Wars IX: Oscar Isaac o roli Leiy,  sága končí a další novinky | Fandíme filmu Star Wars IX: Oscar Isaac o roli Leiy,  sága končí a další novinky | Fandíme filmu Star Wars IX: Oscar Isaac o roli Leiy,  sága končí a další novinky | Fandíme filmu

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest