Star Wars IX: Lucasfilm promítal první záběry z filmu. Víme, co ukazovaly.

Star Wars IX: Lucasfilm promítal první záběry z filmu. Víme, co ukazovaly. | Fandíme filmu
Lucasfilm
Zobrazit dalších 20 obrázků
J.J. Abrams si pro akcionáře Disneyho přichystal sestřih několika scén z Epizody IX. Máme pro vás podrobný popis.

Začátkem měsíce proběhl v americkém St. Louis pravidelný mítink akcionářů společnosti Disney. Kromě ohlédnutí za rokem 2018 se účastníci dočkali také výhledu do roku letošního. Investoři tak měli možnost vidět záběry z řady filmů, které Disney tento rok vydá. Vedle Avengers: Endgame, Toy Story 4, Lvího krále a několika dalších filmů se ukázaly i Star Wars: Epizoda IX.

Vzhledem k tomu, že závěrečná epizoda skywalkerovské ságy bude mít premiéru až na samotném konci roku (20. prosince) a jen pár týdnů před mítinkem byla dotočena, mohlo se pro mnohé jednat o překvapení. Režisér J.J. Abrams ale i přesto stihl připravit krátký sestřih zákulisních záběrů i scén přímo z filmu. Jelikož tyto záběry nejsou určeny pro veřejnost, máme možnost si je „užít“ alespoň zprostředkovaně – několik akcionářů se totiž na svých Twitter účtech podělilo o to, co viděli.

Zde je popis promítaných scén:

Kylo Ren bez masky se v bílé místnosti dívá dolů, zatímco se otevírá box s Vaderovou helmou. Celá scéna se odehrává na lodi. Toto v podstatě potvrzuje dřívější únik, který přinesl server Making Star Wars. Ten tvrdil, že Kylo bude vlastnit dosud neviděnou bílou loď s červenými a černými detaily. Co se týče Kylova kostýmu, ten je téměř shodný s tím z Epizody VIII. Dobrou zprávou je, že Benova jizva je na stejném místě, kde jsme ji viděli naposledy – ve dvou předchozích filmech se totiž její pozice lehce změnila.

Rey, Finn a Poe jsou spolu s Chewbaccou v kokpitu Falconu. Později se po palubě této lodi prochází také Lando Calrissian, jenž má na sobě tmavý plášť. Uživatel Scott Ladewig, který se o tento detail podělil (a nedávno nám také popsal scény z Avengers: Endgame), nevylučuje možnost, že se jedná o stejný kostým, jaký jsme viděli v nedávném úniku concept artů a referenčních fotek.

Rey, jejíž účes je téměř stejný jako v Posledním z Jediů, se v jednom záběru prochází po jakémsi tržišti mezi lidskými i nelidskými tvory. Tato scéna je podle všeho zasazena na nějakou písčitou planetu. Hlavní protagonistka nové trilogie má v jedné scéně Chewieho kuši a její oblečení připomíná to ze Síly se probouzí, ale je o něco světlejší. Zase se tedy vracíme ke zmíněnému úniku.

Finn je v jednom záběru v interiéru lodě, která vypadá opuštěně. V podobně opuštěném hangáru se ukázala i loď připomínající Tantive IV (loď, ve které Leia na začátku Nové naděje prchá před Vaderem). Nejspíše se však jedná o jinou loď stejného typu.

Exploze odhazuje vojáky Prvního řádu v hangáru vesmírné lodě.

V sestřihu sice nebyly žádné známky Rytířů z Renu, kteří se i přesto velice pravděpodobně ve filmu objeví, ale zato byla k vidění úplně nová postava. Ta v jednom záběru jela na jakémsi zvířeti. Pravděpodobně se jedná o postavu Naomi Ackie. K vidění byl taktéž nový droid, kterého jsme opět viděli v již zmíněném úniku.

Co se týká mluveného slova, to v sestřihu téměř nefigurovalo. Jediný dialog byl tento: „Je to moc nebezpečné, půjdu sama,“ říká Rey. Poe jí na to odpoví: „Půjdeme do toho společně.“ Pokud můžeme něco z této konverzace dedukovat, tak snad jen to, že se konečně dočkáme Rey, Poea a Finna pohromadě.

V galerii najdete artworky vytvořené pro Star Wars Celebration.

Star Wars: Epizoda IX je závěrečným dílem populární filmové série. Režíruje J.J. Abrams, scénář napsal společně s Chrisem Terriem. Produkuje Kathleen Kennedy. V hereckých rolích se vracejí Daisy Ridley, Adam Driver, John Boyega, Oscar Isaac, Lupita Nyong’o, Domhnall Gleeson, Kelly Marie Tran, Joonas Suotamo, Billie Lourd, Mark Hamill, Anthony Daniels, Billy Dee Williams a Carrie Fisher. Nově obsazení doplňují Naomi Ackie, Richard E. Grant a Keri Russell. Datum premiéry je stanovené na 20. 12. 2019.

Zdroje: Twitter @Ladewig, Twitter @dizparks, Twitter @matthewhansenut, Making Star Wars

Star Wars: Vzestup Skywalkera

20.12.2019 | USA
Akční, Sci-Fi, Dobrodružný, Fantasy
Info o filmu

Galerie: 21

Star Wars IX: Lucasfilm promítal první záběry z filmu. Víme, co ukazovaly. | Fandíme filmu Star Wars IX: Lucasfilm promítal první záběry z filmu. Víme, co ukazovaly. | Fandíme filmu Star Wars IX: Lucasfilm promítal první záběry z filmu. Víme, co ukazovaly. | Fandíme filmu Star Wars IX: Lucasfilm promítal první záběry z filmu. Víme, co ukazovaly. | Fandíme filmu Star Wars IX: Lucasfilm promítal první záběry z filmu. Víme, co ukazovaly. | Fandíme filmu Star Wars IX: Lucasfilm promítal první záběry z filmu. Víme, co ukazovaly. | Fandíme filmu Star Wars IX: Lucasfilm promítal první záběry z filmu. Víme, co ukazovaly. | Fandíme filmu Star Wars IX: Lucasfilm promítal první záběry z filmu. Víme, co ukazovaly. | Fandíme filmu Star Wars IX: Lucasfilm promítal první záběry z filmu. Víme, co ukazovaly. | Fandíme filmu Star Wars IX: Lucasfilm promítal první záběry z filmu. Víme, co ukazovaly. | Fandíme filmu Star Wars IX: Lucasfilm promítal první záběry z filmu. Víme, co ukazovaly. | Fandíme filmu Star Wars IX: Lucasfilm promítal první záběry z filmu. Víme, co ukazovaly. | Fandíme filmu Star Wars IX: Lucasfilm promítal první záběry z filmu. Víme, co ukazovaly. | Fandíme filmu Star Wars IX: Lucasfilm promítal první záběry z filmu. Víme, co ukazovaly. | Fandíme filmu Star Wars IX: Lucasfilm promítal první záběry z filmu. Víme, co ukazovaly. | Fandíme filmu Star Wars IX: Lucasfilm promítal první záběry z filmu. Víme, co ukazovaly. | Fandíme filmu Star Wars IX: Lucasfilm promítal první záběry z filmu. Víme, co ukazovaly. | Fandíme filmu Star Wars IX: Lucasfilm promítal první záběry z filmu. Víme, co ukazovaly. | Fandíme filmu Star Wars IX: Lucasfilm promítal první záběry z filmu. Víme, co ukazovaly. | Fandíme filmu Star Wars IX: Lucasfilm promítal první záběry z filmu. Víme, co ukazovaly. | Fandíme filmu Star Wars IX: Lucasfilm promítal první záběry z filmu. Víme, co ukazovaly. | Fandíme filmu

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest