Torrance: Letošní oscarová sezona nabídne Bena Afflecka v dramatu o alkoholismu

Torrance: Letošní oscarová sezona nabídne Bena Afflecka v dramatu o alkoholismu | Fandíme filmu
Zobrazit další 4 obrázky
Promítl herec do role osobní zkušenost a nabídne nám životní výkon?

Už loni v létě jsme vás poprvé informovali o tom, že Ben Affleck znovu spolupracuje s režisérem Gavinem O’Connorem, se kterým předtím natočil akční thriller Zúčtování. Novinka v tuhle chvíli nemá název, v minulosti byla známá jako Torrance nebo jako nebo jako The Has-Been. Čerstvě však snímek dostal datum premiéry, které je stanovené na 18.10. letošního roku. A to je jednoznačným signálem, že snímek bude útočit na nejrůznější ceny, včetně samotných Oscarů.

Má to svoji logiku, protože film by potenciálně mohl být pro Afflecka jeho životní rolí. Pravděpodobně víte, že herec už od 90. let se střídavými úspěchy zápasí s alkoholismem. A právě závislost je klíčovým tématem snímku. Ten pojednává o bývalém basketbalovém hráči, který kvůli alkoholismu přišel o manželku a kariéru má v troskách. Během svojí snahy o udržení střízlivosti se stává koučem basketbalového týmu na střední škole, do které sám chodil.

Affleck má samozřejmě předpoklady k tomu, aby v roli zúročil svoje osobní zkušenosti. Snímek se začal točit už loni na podzim, a pokud v něm Ben hledal nějakou kreativní terapii, tak mu přejme, že našel, co hledal. Zároveň můžeme mluvit o tom, že oscarová Akademie miluje příběhy o velkých návratech, takže pokud herec v potenciálně osobní roli zazářil, pravděpodobně bude v příštím roce horkým kandidátem na zlatou sošku.

Ve vedlejších rolích vystupují Al Madrigal jako trenérův asistent a v blíže neurčených rolích Janina Gavankar, Hayes MacArthur, Brandon Wilson a Rachael Carpani. Scénář společně s O’Connorem napsal Brad Ingelsby (Pryč od pece, Noční běžec).

Zdroj: Variety

Galerie: 5

Torrance: Letošní oscarová sezona nabídne Bena Afflecka v dramatu o alkoholismu | Fandíme filmu Torrance: Letošní oscarová sezona nabídne Bena Afflecka v dramatu o alkoholismu | Fandíme filmu Torrance: Letošní oscarová sezona nabídne Bena Afflecka v dramatu o alkoholismu | Fandíme filmu Torrance: Letošní oscarová sezona nabídne Bena Afflecka v dramatu o alkoholismu | Fandíme filmu Torrance: Letošní oscarová sezona nabídne Bena Afflecka v dramatu o alkoholismu | Fandíme filmu

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest