The Worlds End: Chystaná novinka Edgara Wrighta

The Worlds End: Chystaná novinka Edgara Wrighta | Fandíme filmu
Zobrazit další 2 obrázky
Edgar Wright, Nick Frost a Simon Pegg spolu natočili už Shaun of the Dead a Hot Fuzz. Teď ke své "trilogii" chystají závěr.

Trojice kamarádů Simon Pegg, Nick Frost a Edgar Wright se poprvé dostali do širšího povědomí publika díky seriálu Spaced. Opravdoví miláčci fanoušků žánrového filmu se z nich ale stali teprve spolu s volnou trilogií „Krve a zmrzliny“, která své jméno získala díky tomu, že v každém filmu objevuje krvavé násilí a zmrzlina Cornetto. Alternativně se také hovoří o „Trilogii o třech příchutích“, přičemž jahodové Cornetto jsme viděli v Shaun of the Dead (Soumrak mrtvých), v Hot Fuzz (Jednotka příliš rychlého nasazení) se baštilo klasické modré Cornetto a  The World's End (Konec světa / Na konci světa) představí kornout s kousky mátové čokolády. První snímek skládal poctu zombie filmům, ten druhý se zaměřil na akční kriminálky a ten třetí, jak už název napovídá, se s největší pravdpodobností pokloní katastrofickým filmům, konkrétně zřejmě těm o mimozemské invazi.

Tvůrci jsou zatím na jakékoliv detaily skoupí, což je vlastně dobře, alespoň budeme pro jednou překvapeni, ale zkusme si přesto shrnout, co už o snímku víme: Scénář Pegg s Wrightem připravují už od ruku 2008 a tak dlouho jim to trvá nejen proto, že měli spoustu jiné práce, ael především z toho důvodu, že by se neradi opakovali, nebo divákům předkládali něco, co už tu bylo. Zároveň Pegg zavtipkoval, že Shaun of the Dead bylo o mužích, kteří konečně se zpožděním dospívají, Hot Fuzz je o opravdových chlapech a The World's End bude o „čtyřicetiletých starcích“, kterými se tvůrci momentálně stávají (nebo minimálně Pegg).

Když se novináři snažili z Wrighta a Pegga vypáčit alespoň žánr, tak tvrdili, že film bude již tradičně komedie, tentokrát zaměřená na „sociální sci-fi“. Aby mírně osvětlili, co tím myslí, odkázali na několik populárních autorů (mezi nimi třeba na Johna Wyndhama, autora Dne trifidů), kteří psali o mimozemských invazích a chování společnosti v takto extrémních situacích. Jindy ale zase pánové tvrdili, že to vlastně bude film o vzpomínání na mládí, na místo kde jste vyrostli, na přátele se kterými jste vyrostli. Co na to říká oficiální synopse? (Překlad je volný)

20 let potom, co se pět přátel v mládí snažili dokončit epický „hospodský maraton“, se kumpáni opět scházejí, aby se bájné mety pokusili konečně dosáhnout. K pubertálnímu kousku kamarády přesvědří Gary King, čtyřicetiletý týpek, který nikdy pořádně nedospěl. Dotáhne partu zpátky do rodného města a ještě jednou se společně pokusí dospět až do bájné hospody „Na konci světa“ (The World’s End). A zatímco se pánové snaží vyrovnat s minulostí a přítomností, začne jim pomalu docházet, že v sázce je především budoucnost. Nejen jejich, nýbrž celého lidstva. Doklopýtat do poslední hospody je v tu ránu ten nejmenší problém, který by je mohl trápit.

Jak sami vidíte, o poctě apokalyptickým / mimozemšťanským filmům se stále mluví jen v náznacích, nicméně asi nikdo nepředpokládá, že si závěr trilogie krve a zmrzliny vystačil s opilým vzpomínáním ala Prci, prci, prcičky: Třídní sraz. Leccos by mohl napovědět i první teaser plakát, který na první pohled vyjmenovává jména jednotlivých hospod, ale vsadím se s vámi, že zároveň jde také o výčet jednotlivých scén (viz galerie).

Snímek by se měl natáčet už teď na podzim, aby Wright po novém roce mohl rozjet přípravy Ant-Mana, s tím, že s datem premiéry se počítá na jaro 2013. Jako dva z pěti kamarádů samozřejmě uvidíme Simona Pegga a Nicka Frosta, v roli třetího kamaráda se objeví Paddy Considine, který se objevil už v Hot Fuzz, ale většina diváků si ho bude pamatovat především jako novináře Simona Rosse z Bourneova Ultimáta. Rosamunde Pike (Andromeda z Hněvu Titánů) si potom zahraje Peggovu lásku. Na úplný závěr pro vás máme už jenom několik obrázků v galerii.

Co vy na to? Těšíte se na třetí spolupráci trojice Wright, Pegg, Frost?

Zdroje: Variety, Daily Mail, Deadline, Deadline II, Empire, Edgar Wrght Twitter, Collider, AICN, Slashfilm

Galerie: 3

The Worlds End: Chystaná novinka Edgara Wrighta | Fandíme filmu The Worlds End: Chystaná novinka Edgara Wrighta | Fandíme filmu The Worlds End: Chystaná novinka Edgara Wrighta | Fandíme filmu

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest