Rotten Tomatoes po aféře s Captain Marvel zřejmě upraví systém hodnocení

Rotten Tomatoes po aféře s Captain Marvel zřejmě upraví systém hodnocení | Fandíme filmu
Po událostech z poslední doby server přemýšlí o změnách.

V posledních letech se asi nejznámější server sdružující profesionální recenze Rotten Tomatoes potýká s nepříjemnostmi v podobě útoků na filmy ze strany internetových "trollů", kteří uměle snižují divácké hodnocení, aby vyvolali umělou iluzi toho, jaké je vnímání daného filmu diváky.

Zatím posledním případem je Captain Marvel, u které hodnocení v kategorii "Chci film vidět" kleslo pod 30 % a pokusy o manipulaci se objevily i následně po premiéře filmu, kdy bylo otevřené vlastní uživatelské bodování. Server tak letech monitoringu začíná přemýšlet o změnách. Viceprezidentka komunikace Dana Benson poznamenala:

"Viděli jsme to u dostatečného množství filmů na to, abychom věděli, že musíme upravit náš systém. Každý, kdo má otevřený systém podobně jako my, se dočkal podobného typu zájmu. Chceme se posunout kupředu, chceme se ujistit, že naši uživatelé mohou věřit diváckému hodnocení a že jsme našli odlišné způsoby, jak ověřit recenze."

Nebylo konkrétně řečeno, jakých změn by se mohli uživatelé dočkat, ale údajně je možné, že bude použit podobný přístup jako u nejznámějšího eshopu Amazonu, kdy výrobky mohou hodnotit jen ti, kteří si je zakoupili. 

Nicméně, jak to aplikovat v případě filmů, to těžko říct. Že by Rotten Tomatoes nechalo hodnotit jen ty, kteří si zakoupili vstupenky přes jejich stránky? Nebo bude vybrán jiný systém ověření? To ukáže až čas.

Zdroj: CBR

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest