Patrola: Další upoutávky na drsnou kriminálku

Patrola: Další upoutávky na drsnou kriminálku | Fandíme filmu
"Found footage" End of Watch se představuje v dalších trailerech.

David Ayer, scénárista Training day, nám představuje další upoutávku na jeho zatím poslední dílo End of watch, které do českých kin půjde pod názvem Patrola. Na Oscara nominovaný Jake Gyllenhaal spolu s Michaelem Peñou ve filmu o dvou policistech a zároveň přátelích, kteří se snaží napravit prohnilé ulice Los Angeles.

Druhý trailer, vytvořený v podobném „dokumentárním“ stylu jako ten předchozí, nám ukazuje ústřední dvojici z pěkně drsné stránky. Zároveň, ale můžeme zaregistrovat dokonalou souhru obou představitelů, zejména v poslední, lehce improvizované části ukázky. A není divu, Jake a Michael se zajisté sblížili, když prošli pěti měsíčním tréninkem na přípravu této role. Ten, podle slov režiséra, zahrnoval střelbu, bojová umění, taktiku policejních jednotek, či návštěvu policejní akademie.

A, co bychom měli o End of watch vědět? David Ayer, režisér Street kings se spolu s herci rozpovídal na Comic-Conu o nějakých těch zajímavostech nejen z natáčení. Tak například, přes to, že hlavními hrdiny jsou herci jako je Gyllenhaal, nebo Peña není film překvapivě produkovaný žádnou velkou společností, jak by si mnozí mysleli. Naopak je hlavním produkčním bývalý ředitel Paramoutu John Lesher, který produkoval filmy jako je Babel, nebo Tahle země není pro starý a který se rozhodl jet po vlastní ose počínaje právě filmem End of Watch.

Co se dokumentárního stylu týče, Ayer prozradil, že film byl natočen všemi možnými způsoby. Využily se bezpečnostní kamery města, policejní kamery v autech, či ty malé na helmách hlavních představitelů. Samozřejmě nás, ale čekají normální klasické záběry z rukou kameramanů. Ayer řekl, že chtěl využít vlastního pohledu, jako u počítačové hry, aby nás záběr více vtáhnul. Všechny tyto styly pak zkombinoval dohromady. Zároveň je je celý příběh zasazený do situace, ve které postava Gyllenhaala chodí do noční filmové školy a snaží se natočit krátký film.

Michael Peña, si natáčení podle svých slov moc užil. Prošel si výcvikem policistů a zhubnul nějaké to kilo. Zároveň, ale přiznává, že si nikdy nepředstavil, jakou práci musejí policisté vykonávat. Možná je tedy dobře, že film ukazuej policii z té dobré stránky. V Ayerově filmu by se tentokrát nemělo jednat o zkorumpované či násilné policisty, ale naopak to bude ukázka služby dvou zodpovědných mladých strážníků, zároveň dvou nejlepších přátel.

End of watch, což je termín používaný pro konec pracovní šichty mezi policisty, by měl nabídnout nejednu akční scénu. Konkrétně Michaela Peñu čekají podle informací minimálně dvě pouliční rvačky a, tak doufejme, že se máme na co těšit. Koneckonců scénárista Training day, který postupně sbíral zkušenosti, až ke svému poslednímu filmu Street Kings, by nás nemusel zklamat. Podívejte se sami na ukázku. Na film samotný si bohužel budeme muset ještě chvíli počkat. Světová premiéra je stanovena na 28. září. Ta česká až na 1. Listopadu 2012.

 

End of Watch: 2 trailery

 

Zdroj: Collider

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest