Gundam: Autor Ságy či Y napíše scénář sci-fi s obřími roboty

Gundam: Autor Ságy či Y napíše scénář sci-fi s obřími roboty | Fandíme filmu
Warner Bros.
Zobrazit dalších 7 obrázků
V galaktické válce o nezávislost vzdálených mimozemských kolonií, se proti sobě vojáci staví v masivních bojových strojích.

Naše soudobá civilizace si zjevně libuje v obřích robotech. Nebo alespoň lidé na klíčových postech v Hollywoodu mají pocit, že tomu tak je. Na první pohled sice nedává smysl, stavět válečné stroje ve tvaru humanoidů, ale rozhodně je na nich něco přitažlivého. U každé druhé látky s obřími roboty se tak mluví o filmovém zpracování, poku už dávno neexistuje. Už několik let se v kinech prohánějí Transformers a Neon Genesis Evangelion inspiroval Pacific Rim. Voltron má novou animovanou sérii a o filmovém zpracování se také nějaký ten pátek proslýchá. Před časem se restartu dočkala série Power Rangers, na plátna se chystá Metal Gear, Robotech, americká verze Attack on Titan a okrajově sem spadá i M.A.S.K.

To ale samozřejmě není všechno. Na plátna se chystá také Gundam. Ten přitom vůbec nemá špatnou zápletku. Původní japonská anime Mobile Suit Gundam je zasazená do budoucnosti, ve které je Země přelidněná a řada lidí emigruje na vesmírné kolonie. Ty začnou usilovat o autonomii a mezi Zemí a jejími vesmírnými državami propuká válka o nezávislost. Ve válce bojují lidmi pilotované „mobilní obleky“ (velcí roboti), které z Gundamu udělaly hit. Postupně od roku 1979 vznikaly další seriály, animované filmy, komiksy, knihy, videohry a hračky.

Zajímavé premisy se chytlo studio Legendary, které stojí třeba právě za zmiňovaným Pacific Rimem. To pověřilo Briana K. Vaughana sepsáním scénáře pro celovečerní film. Vaughan je úspěšný komiksový autor, který stojí za úspěšnou řadou X-Menů či Swamp Thing, klíčové jsou však především jeho původní díla – Runaways, Y: Poslední z mužů a Sága. Psaní scénářů si vyzkoušel u seriálů Ztraceni a Pod kupolí, podílel se i na adaptaci svých Runaways. Napsal také scénář pro samostatný film se Silver Surferem, tenhle projekt je ale s největší pravděpodobností mrtvý, vzhledem k tomu, že se Silver Surfer brzy přesune pod správu Marvel Studios, která s ním nejspíš budou mít vlastní plány. Vaughan má s Legendary podepsanou dohodu o dlouhodobé spolupráci a současně se studiem připravuje také seriál pro stanici FX, který vychází z jeho Y: Posledního z mužů.

Na závěr se můžete podívat, jak si Gundam zahostoval v Ready Player One:

Zdroje: THR

Galerie: 8

Gundam: Autor Ságy či Y napíše scénář sci-fi s obřími roboty | Fandíme filmu Gundam: Autor Ságy či Y napíše scénář sci-fi s obřími roboty | Fandíme filmu Gundam: Autor Ságy či Y napíše scénář sci-fi s obřími roboty | Fandíme filmu Gundam: Autor Ságy či Y napíše scénář sci-fi s obřími roboty | Fandíme filmu Gundam: Autor Ságy či Y napíše scénář sci-fi s obřími roboty | Fandíme filmu Gundam: Autor Ságy či Y napíše scénář sci-fi s obřími roboty | Fandíme filmu Gundam: Autor Ságy či Y napíše scénář sci-fi s obřími roboty | Fandíme filmu Gundam: Autor Ságy či Y napíše scénář sci-fi s obřími roboty | Fandíme filmu

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest