Skyman: Režisér Blair Witch natočil nový pseudo dokument. O mimozemšťanech.

Skyman: Režisér Blair Witch natočil nový pseudo dokument. O mimozemšťanech. | Fandíme filmu
Zobrazit další 4 obrázky
Před lety Carl viděl mimozemšťany. Ti se teď mají vrátit a dokumentární štáb je u toho.

Záhada Blair Witch v roce 1999 vyvolala pořádný rozruch. Horor vznikl před tím, než byla vyprávěcí technika found footage zpopularizovaná. Internet ještě nebyl docela běžnou záležitostí a prostřednictvím mazané reklamní kampaně se podařilo řadu diváků přesvědčit o tom, že se dívají na skutečné záběry, které po sobě zanechali zesnulí (nebo minimálně ztracení) dokumentární filmaři. Ze snímku se stal popkulturní fenomén, který navíc při šedesátitisícovém rozpočtu utržil jen v kinech čtvrt miliardy dolarů.

Hororový pseudo dokument tehdy společně zrežírovali Eduardo Sánchez a Daniel Myrick a ani jednomu už se v kariéře nepodařilo natočit nic, co by se úspěchu Blairch Witch alespoň vzdáleně přiblížilo. Ze Sancheze se alespoň stal etablovaný hororový režisér (VHS 2, seriály Lucifer, Supernatural), Myrick točil vesměs video béčka, o kterých pravděpodobně drtivá většina z vás nikdy neslyšela.

Jeho novinka působí dojmem, že to asi moc jiné nebude. Film se jmenuje Skyman a opět volí pseudo dokumentární styl. Tématem jsou tentokrát mimozemšťané. Carl Merryweather tvrdí, že jako malý kluk viděl UFO. Teď má pocit, že se na stejném místě setká s mimozemšťany znovu. Dokumentární štáb je u toho.

Bohužel však první trailer neslibuje zrovna zajímavý zážitek. Je fajn, že Myrick zůstal u fungujícího minimalismu, kdy se zelení mužíčkové neskrývají za každým rohem a vlastně lze celou dobu pochybovat o Carlově důvěryhodnosti. Na druhou stranu se v ukázce skoro nic neděje a dost se vleče. Dialogy šustí papírem (rádoby oduševnělá citace Clarka k obyčejnému chlápkovi odněkud z pouště opravdu nesedí) a herci také nejsou tak úplně přesvědčiví…

Schválně koukněte na trailer a udělejte si obrázek sami, nicméně v tuhle chvíli se zdá, že Daniel Myrick ani tentokrát na slávu Blair Witch nenaváže.

Galerie: 5

Skyman: Režisér Blair Witch natočil nový pseudo dokument. O mimozemšťanech. | Fandíme filmu Skyman: Režisér Blair Witch natočil nový pseudo dokument. O mimozemšťanech. | Fandíme filmu Skyman: Režisér Blair Witch natočil nový pseudo dokument. O mimozemšťanech. | Fandíme filmu Skyman: Režisér Blair Witch natočil nový pseudo dokument. O mimozemšťanech. | Fandíme filmu Skyman: Režisér Blair Witch natočil nový pseudo dokument. O mimozemšťanech. | Fandíme filmu

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest