Největší dlouhověcí rekordmani komiksových rolí

Největší dlouhověcí rekordmani komiksových rolí | Fandíme filmu
20th Century Fox
Pojďte se podívat i na další rekordmany komiksových rolí.
  1. Kapitola č.1
  2. Kapitola č.2
  3. Kapitola č.3

Hugh Jackman a Patrick Stewart dostali v únoru roku 2019 zápis do Guinessovy knihy rekordů za nejdelší kariéru v hraných Marvel filmech. Oba dva hráli shodně Wolverina a Profesora X 16 let a 228 dní, což je čas od premiéry X-Menů v roce 2000, po premiéru Logana v roce 2017. Sluší se říct, že oba dva pánové jsou skuteční držáci, především Jackman je ztělesněním Wolverina (Hugh v 9 filmech postavu hrál, ve 2 se objevil ze záznamu nebo jako foto). Oba dva výrazně přispěli k rozšíření povědomí o obou postavách a popularizaci komiksu mezi širokou veřejností. A proč je do Guinessovky nešoupnout, vlastně je to milá zajímavost.

Jinak jde ale o dost pofidérní rekord, u kterého se můžeme s úsměvem ptát, jestli Guinessova kniha tenkrát potřebovala zvýšit publicitu. Organizace na Twitteru pánům gratulovala k tomu, že zlomili rekord. Jaký prosím pěkně? Svůj vlastní? Když vynecháme hrané seriály, tak až do roku 2002 (kdy vyšel Blade II) neměl žádný Marvel film pokračování. Jako první by tak o rekordu mohl mluvit až Wesley Snipes, který hrál od roku 1998 do roku 2004 postavu Bladea. Jeho rekord činil zhruba šest let a neměl dlouhého trvání. Jackman se Stewartem jej překonali někdy v roce 2006 a od té doby jim výsostný status nikdo nepřebral a ještě nějakou dobu ani nepřebere.

Mohli by pánové alespoň znovu překonat sami sebe? Spíš ne. Počítá se s tím, že dosavadní série X-Men spolu s návratem značky k Marvelu skončí. V tuhle chvíli se tedy nezdá, že by Stewart nebo Jackman svoji kariéru mohli prodloužit. Snad jedině, že by se Jackmana jednou skutečně podařilo přesvědčit k cameu v nějakém příštím Deadpool filmu, jak po tom léta touží Ryan Reynolds. Ale bůh ví, zda by se to počítalo a kdy se vlastně dalšího Deadpoola dočkáme. Sám Jackman opakovaně trvá na tom, že s rolí definitivně skončil).

Další kapitola »

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest