Mission: Impossible: Tom Cruise skutečně měl před lety sérii předat Rennerovi

Mission: Impossible: Tom Cruise skutečně měl před lety sérii předat Rennerovi | Fandíme filmu
Zobrazit dalších 5 obrázků
Kameraman odhalil podrobnosti. Christopher McQuarrie také nedávno prozradil, co všechno přepsal v Mission: Impossible - Ghost Protocol.

Ještě před premiérou Mission: Impossible – Ghost Protocol v roce 2011 se začalo šuškat o tom, že Tom Cruise předá pochodeň Jeremymu Rennerovi, který po něm měl sérii převzít. To se nestalo a ani v samotném filmu byste k téhle alternativě mnoho odkazů nenašli. Vznikly další dva díly s Cruisem v hlavní roli (v tom posledním už Renner dokonce zcela chyběl) a v současnosti se chystají rovnou další dva snímky s agentem Huntem v popředí. Představa Mission: Impossible bez ikonického hrdiny dnes zní prakticky nemyslitelně.

Rok 2011, to však byla jiná doba. Chystal se Bourneův odkaz, kde taktéž sérii převzal nový hrdina v podání Jeremyho Rennera. V X-Men: První třída byli všichni hrdinové přeobsazení mladšími herci, blížil se Prometheus, ve kterém ani samotný Vetřelec neměl tak docela jistou svou zdánlivě neotřesitelnou pozici. Židle se naopak hodně třásla pod již zmiňovaným Cruisem. Nejen že mu bylo už 46 let (o osm let později tenhle „mladický“ věk působí legračně), ale především v té době vrcholilo zvláštní období, ve kterém se hojně diskutovalo o tom, zda Cruise netrpí nějakými osobními problémy (bylo to několik po let po jeho slavném skákání na gauč, kdy se následně dopodrobna rozebíral jeho vztah s manželkou Katie Holmes a scientologické vyznání). Nakonec se herci podařilo Paramount přesvědčit, že se na něj může nadále spolehnout a z Ghost Protocol se stal obrovský hit.

Podrobněji o tom, co se tenkrát vlastně chystalo, promluvil kameraman filmu Robert Elswit. Ten uvedl, že během filmu měla vzniknout nová jednotka IMF vedená novým hercem, zřejmě Jeremym Rennerem (ale teoreticky v příštím filmu mohl přijít někdo jiný). Společně s Cruisem si měli projít celou řadou divokých eskapád a v závěru filmu se z Ethana Hunta měl stát nový ředitel IMF, zatímco na jednotlivé mise by se od té doby vydával nový hrdina.

Všechno se změnilo za pochodu, když už se film natáčel. Tom přizval Christophera McQuarrieho, ze kterého se od té doby stal hercův stabilní parťák, přepisovač nefunkčních scénářů a především scenárista a režisér všech dalších Mission: Impossible filmů. McQuarrie přišel, když byl film už asi z poloviny natočený. Přepsal druhou polovinu snímku a následně se přetočilo ještě několik scén z již natočeného materiálu, aby se v závěru Ethan Hunt nestal ředitelem IMF, dál fungoval jako agent v poli a celý příběh neměl ve vyprávění žádné díry.

Sám McQuarrie v interview ze závěru minulého roku změnu směřování série vůbec nezmiňoval, nicméně promluvil o dalších změnách, které v příběhu udělal. Především vyškrtl většinu tajemství, kterými byl snímek na počátku prošpikovaný. Podle McQuarrieho se totiž jen málo kdy podaří, aby závěrečné odhalení bylo pro diváky dostatečně uspokojivé, a proto se tajemstvím snaží spíš vyhýbat. Také daleko víc propojil příběh agenta Brandta se zbytkem děje. Rennerova postava se měla trápit smrtí několika bezejmenných agentů, místo toho McQuarrie rozhodl, že se Brandt bude cítit zodpovědný za smrt Julie (Michelle Monaghan). A v neposlední řadě měla Julia v původní verzi scénáře skutečně zemřít. To McQuarrie považoval také za chybu, protože ať už by se film vyvinul jakkoliv, diváci by ve finále byli smutní a to k odlehčené akční zábavě příliš nesedí. Proto scénář upravil tak, že Ethan smrt Julie pouze předstíral, aby ji ochránil před svými nepřáteli.

Na závěr ještě Cruis a gauč. V galerii jsou Tom a Jeremy na společných fotkách.

Zdroje: Collider, MTV,

Mission: Impossible - Ghost Protocol

21.12.2011 | USA, Česko, Spojené arabské emiráty
Akční, Dobrodružný, Thriller
Info o filmu

Galerie: 6

Mission: Impossible: Tom Cruise skutečně měl před lety sérii předat Rennerovi | Fandíme filmu Mission: Impossible: Tom Cruise skutečně měl před lety sérii předat Rennerovi | Fandíme filmu Mission: Impossible: Tom Cruise skutečně měl před lety sérii předat Rennerovi | Fandíme filmu Mission: Impossible: Tom Cruise skutečně měl před lety sérii předat Rennerovi | Fandíme filmu Mission: Impossible: Tom Cruise skutečně měl před lety sérii předat Rennerovi | Fandíme filmu Mission: Impossible: Tom Cruise skutečně měl před lety sérii předat Rennerovi | Fandíme filmu

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest