Seacole: Hvězda Avatara si zahraje v dobovém dramatu o jamajské léčitelce

Seacole: Hvězda Avatara si zahraje v dobovém dramatu o jamajské léčitelce | Fandíme filmu
Sam Worthington se objeví v příběhu hrdinské zdravotnice.

Sama Worthingtona očekáváme v dalších dílech Avatara, ale točí samozřejmě i jiné projekty. Objeví se také ve filmu Seacole

Jedná se o dobové drama zasazené do 19. století, které se věnuje jamajské ženě jménem Mary Seacole. Ta nejdříve pomáhala léčit vojáky v hotelu své matky a poté, co vypukla Krymská válka, se Mary vydala právě tam, aby poskytla pomocnou ruku a své znalosti léčitelství. Postavila malou chatrč z toho, co našla a v ní krmila a pečovala o zraněné vojáky.

Zajímavé je, že se Mary přihlásila jako dobrovolnice, aby mohla být zdravotnicí během Krymské války, ale byla odmítnuta. A tak tam vyrazila na vlastní pěst. Odměnou jí pak bylo to, že po válce, když trpěla bídou, na ni vojáci vybrali peníze, aby jí pomohli.

Později byla víceméně zapomenuta, ovšem dnes patří k oslavovaným osobnostem a to především proto, že pomáhala, i když jí byly házeny klacky pod nohy. 

Jde tedy o příběh, který vysloveně volá po zfilmování. Nepřekvapivě se tak pracuje na životopisném dramatu, kde se hlavní role ujme Gugu Mbatha-Raw. K ní se přidá zmíněný Sam Worthington, zatím ale nebylo odhaleno, koho ztvární. 

Režie filmu se ujme Charlie Stratton, scénáře Marnie Dickens a Dianne Houston. Datum natáčení zatím určeno nebylo, hledá se filmové studio, pod jehož křídly by film vznikl.

Zdroj: THR

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest