RoboCop Returns: Scenárista o záporácích, tématech a Wellerovi

RoboCop Returns: Scenárista o záporácích, tématech a Wellerovi | Fandíme filmu
Orion Pictures
Zobrazit dalších 6 obrázků
Scenárista Ed Neumeier se rozpovídal o připravovaném pokračování původního RoboCopa, které má ignorovat všechny filmy krom toho úplně prvního.

Dnes je to přesně rok od chvíle, kdy jsme vás informovali, že se chystá pokračování původního RoboCopa. Snímek se má jmenovat jednoduše RoboCop Returns, režírovat jej bude Neill Blomkamp (District 9, Elysium) a námět připravil Ed Neumeier, scenárista původního filmu.

Ten v rozhovoru prozradil, že společně s Michalem Minerem psali scénář v roce 1988, ale všechno tenkrát překazila stávka scenáristů. RoboCop se mezitím vydal jinou cestou a jejich scénář nikdy nebyl použitý. Po letech se o scénáři dozvěděli v MGM a zalíbil se jim. Neumeier s Minerem jej tedy dál rozvíjeli a v té době se o něm dozvěděl Blomkamp, který o něj projevil enormní zájem a označil RoboCopa za svůj vysněný projekt.

Následně Blomkamp scénář společně s Justinem Rhodesem (nový Terminátor) upravil, takže se bude film od Neumeierova původního nápadu trochu lišit, nicméně Ed se dušuje, že Neil dělá všechno proto, aby bylo pokračování takové, jako by jej točil sám Paul Verhoeven.

O ději toho Neumeier mnoho prozradit nesmí, nicméně sníme se dál bude zabývat otázkou strojově vylepšených lidí, vztahem člověka k technologii a tím, jak se s technologií vyrovnáváme. Film zřejmě bude mít dva záporáky. Jednoho z korporátního světa a jednoho kyborga – aby se měl RoboCop komu postavit. Blomkamp údajně stále chce do hlavní role obsadit Petera Wellera (ten se v minulosti zdráhal), což Neumeier schvaluje, protože by to dalo novince patřičnou kontinuitu. Když se po letech vrátil k přepisování scénáře, tak celou dobu v hlavě slyšel Wellerův hlas, tak uvidíme, zda se původního představitele nakonec podaří přesvědčit.

Každopádně Blomkampovi přejme, aby se mu jeho vysněný projekt podařilo realizovat a nedopadlo to jako s pokračováním Vetřelce, ke kterému napsal scénář, připravil společně s výtvarníky vizuální podobu a přesvědčil původní herce, jen aby nakonec studio všechno zařízlo kvůli konkurenčnímu projektu, na který si brousil zuby Ridley Scott.

Zdroj: HN Entertainment

Galerie: 7

RoboCop Returns: Scenárista o záporácích, tématech a Wellerovi | Fandíme filmu RoboCop Returns: Scenárista o záporácích, tématech a Wellerovi | Fandíme filmu RoboCop Returns: Scenárista o záporácích, tématech a Wellerovi | Fandíme filmu RoboCop Returns: Scenárista o záporácích, tématech a Wellerovi | Fandíme filmu RoboCop Returns: Scenárista o záporácích, tématech a Wellerovi | Fandíme filmu RoboCop Returns: Scenárista o záporácích, tématech a Wellerovi | Fandíme filmu RoboCop Returns: Scenárista o záporácích, tématech a Wellerovi | Fandíme filmu

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest