Greta: Chloë Grace Moretz má hodně netradičního stalkera

Greta: Chloë Grace Moretz má hodně netradičního stalkera | Fandíme filmu
Zobrazit další 3 obrázky
Moretz se stane terčem posedlosti, ale v tomhle případě ji nepronásleduje chlípný muž, jak v obdobných filmech bývá vznikem. Koukněte na napínavý trailer.

V napínavých thrillerech jsme zvyklí, že muži nejrůznějších postavení, věků a vzezření stalkují mladé atraktivní ženy. Na tom není nic neobvyklého. Čas od času je svým dámským protějškem posedlá jiná žena. Často jde o příběh o podřízené či o ženě z nižší sociální vrstvy, která je posedlá svou šéfovou, mentorkou apod. Takových filmů nejsou hory, ale existují. Nicméně film o tom, kde mladé dívce nechce dát pokoj dáma v letech, to je skutečné unikum (jestli máte někdo po ruce hromadu příkladů filmů, které tohle tvrzení vyvracejí, tak klobouk dolů).

Přesně o tomhle přitom pojednává Greta, thriller zasazený do newyorského prostředí. V tom mladá milá Frances (Chloë Grace Moretz) najde v metru kabelku, a protože je slušně vychovaná, dopraví ji právoplatné majitelce. Greta (Isabelle Huppert) jí poděkuje za laskavost a přátelsky Frances pohostí. A protože Greta je osamělá a Frances nedávno ztratila matku, začnou se obě ženy vídat. Vše by v tuhle chvíli mohlo skončit, jako idylická historka o tom, jak si dvě ženy navzájem vyplnily v životě prázdné místo. Jenže brzy začne vycházet najevo, že Greta je přinejmenším podezřelá a po chvíli už je z traileru patrné, že by z ní Frances měla mít pořádně nahnáno.

Upoutávka je znepokojivě sestříhaná, Huppert dokáže působit správně nebezpečně a celkově Greta působí jako thriller, který by byla škoda propást. Film zrežíroval Neil Jordan (Interview s upírem, seriál Borgiové), který napsal scénář společně s Rayem Wrightem (Podivní). Ve filmu dále vystupují Maika Monroe (Den nezávislosti 2) nebo Colm Feore (House of Cards, Amazing Spider-Man 2). Reakce z festivalů jsou pouze lehce nadprůměrné, takže možná nemusíme hned smutnit, že snímek zatím neoznámil českou nebo slovenskou premiéru, ale až se dostane na domácí video, tak mu minimálně fanoušci thrillerů určitě s chutí dají šanci. Do světových kin začne být Greta uváděná postupně od března.

Galerie: 4

Greta: Chloë Grace Moretz má hodně netradičního stalkera | Fandíme filmu Greta: Chloë Grace Moretz má hodně netradičního stalkera | Fandíme filmu Greta: Chloë Grace Moretz má hodně netradičního stalkera | Fandíme filmu Greta: Chloë Grace Moretz má hodně netradičního stalkera | Fandíme filmu

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest