Zoufalství a naděje: Ethan Hawke prochází krizí své víry

Zoufalství a naděje: Ethan Hawke prochází krizí své víry | Fandíme filmu
Zobrazit další 4 obrázky
Kněz je po ztrátě svého syna konfrontován s nemilosrdným světem mimo brány kostela a kouká z toho spousta cen.

Je přirozené, že řada silně věřících lidí prochází během svého života krizí své víry. V těchto momentech se řada z nich obrací na svého pastora či kněze, aby je bez úhony provedl říší pochybností, kde můžou svou víru ztratit i ti nejsilnější z věřících. Na koho se ale může obrátit samotný pastor, když je nemilosrdným a krutým světem testována jeho víra? Snímek Zoufalství a naděje (First Reformed) vypráví příběh vojenského kaplana (Ethan Hawke), který má obrovské problémy vyrovnat se smrtí svého syna, který zahynul během vojenské mise v Iráku. Situaci se ještě umocní, když jej kontaktuje mladá vdova (Amanda Seyfried), jejíž manžel spáchal sebevraždu. Kaplanova kdysi neochvějná víra v boha je testována způsobem, jakým neočekával. Režie se chopil Paul Schrader (Americký Gigolo).

Snímek, který posbíral skvělé recenze (především díky výkonu svého hlavního představitele) a umístil se v řadě žebříčků nejlepších filmů loňského roku. Koncem minulého roku se hodně mluvilo o tom, že by snímek mohl bodovat také na Oscarech a minimálně v případě Ethana Hawka ta šance pořád ještě žije. Pokud se o kvalitách hutného, přemýšlivého snímku chcete přesvědčit sami, tak není nic snazšího, protože i když se našim kinům vyhnul, byl tu vydaný alespoň na DVD a Blu-ray.

Zdroj: Screenrant

Galerie: 5

Zoufalství a naděje: Ethan Hawke prochází krizí své víry | Fandíme filmu Zoufalství a naděje: Ethan Hawke prochází krizí své víry | Fandíme filmu Zoufalství a naděje: Ethan Hawke prochází krizí své víry | Fandíme filmu Zoufalství a naděje: Ethan Hawke prochází krizí své víry | Fandíme filmu Zoufalství a naděje: Ethan Hawke prochází krizí své víry | Fandíme filmu

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest