Guardians of the Galaxy: O čem budou a kdo je zrežíruje?

Guardians of the Galaxy: O čem budou a kdo je zrežíruje? | Fandíme filmu
Objevila se první krátká synopse. AKTUALIZOVÁNO: Kevin Feige, ředitel Marvelu, vyzradil další podrobnosti

AKTUALIZACE: Avengers měli před dvěma týdny premiéru v Japonsku, a tak se část štábu vypravila snímek do země vycházejícího slunce propagovat. A v jednom z rozhovorů ředitel Marvelu Kevin Feige nepřímo potvrdil to, co už jsme delší dobu tušili. Marvel chtěl divákům předložit příběh, který se zpočátku Avengers zdánlivě netýká, který se odehrává ve vesmíru. Když se ho reportér přímo zeptal, jestli v Guardians uvidíme Thanose, Feige se to snažil rychle zamluvit. Zkrátka a dobře, jak už bylo řečeno, Guardians budou především velkým úvodem do vesmírné části Marvel Universe a představovačkou pro Thanose, na kterou s největší pravděpodobností budou přímo navazovat Avengers 2.  (Zdroj: CBM)

Doposud jsme o Guardians najisto věděli pouze to, jaké složení bude tým ve filmu mít. Všechny ostatní spekulace o možném ději byly založené na událostech z klíčových komiksů a je pravděpodobné, že se do filmu opravdu promítnou, ale pořád to byly jen spekulace. Teď dva nezávislé zdroje přišly s jakousi zjednodušenou synopsí: „Americký pilot se dostane do vesmíru, ocitne se uprostřed kosmického měření sil a dává se na útěk se skupinou bývalých trestanců, kteří mají něco, co všichni chtějí“. 

To by zhruba odpovídalo popisu příběhu Petera Quilla, alias StarLorda, který v předloze skutečně pochází ze Země a připojuje se ke Strážcům (Guardians). Na podobné zápletce je akorát malinko děsivé, že dost připomíná neúspěšného Green Lanterna. Snad se od něj autoři dokážou dostatečně distancovat.

A kdo by těmi autory měli být? Už delší dobu se hovoří o tom, kdo napíše scénář, teď se nejspíš našel i režisér. Tím se s největší pravděpodobností stane James Gunn, který je známý především díky snímkům Slimák a Super, ve kterých předvedl, že dokáže velice dobře kombinovat různé žánry. A to je vlastnost, která bude pro tvůrce Guardians takřka nepostradatelná (nezapomínejte, že v téhle space opeře vystupují mluvící mýval a chodící strom). Uvidíme, jestli si nakonec Marvel s Gunnem plácne. Pokud by vyjednávání nevyšlo má studio v záloze ještě Peytona Reeda, který je známý především pro romantické komedie, jako jsou Kašlu na lásku nebo Yes Man, ale jednu dobu měl točit také první Fantastickou čtyřku.

Zdroje: Production Weekly, Its On the Grid, THR, The Playlist

Strážci Galaxie

01.08.2014 | USA, Velká Británie
Akční, Sci-Fi, Dobrodružný
Info o filmu

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest