Guardians of the Galaxy - Avengers z vesmíru

Guardians of the Galaxy - Avengers z vesmíru | Fandíme filmu
Zobrazit další 1 obrázek
Marvel na Comic-Conu ohlásil svou chystanou space operu. Pojďme si Strážce galaxie podrobně představit.

"Strážci galaxie" jsou i pro většinu komiksových fanoušků menší neznámou. Jedná se o superhrdinský tým, který operuje v intergalaktické části marvelovského universa (v zásadě se dá říct, že má Marvel hrdiny pozemské, magické a právě mimozemské). První varianta skupiny vznikla už v roce 1969, ale film bude vycházet z týmu, který byl poskládán v roce 2008. Marvel tenkrát svedl dohromady několik málo známých postav, které, podobně jako Avengers, spojily své síly, aby se vypořádaly s výzvou, na kterou by jednotlivci nestačili, a nějakou dobu pak společně operovaly ve vlastní komiksové řadě.

Marvel partu představuje ze dvou hlavních důvodů. Zaprvé, studio si chce ve světle úspěchů nového Star Treku či Star Wars natočit vlastní space operu, ale také se chce všeobecně vypravit do vesmírné části svého portfolia. A protože Fantastickou čtyřku, která se do vesmíru také vydává poměrně často a byla by tak ideálním mezistupněm, natáčí konkurenční studio, musel Marvel hledat nějakou jinou variantu, jak vesmír nakousnout. Nakonec zvolil Guardians of the Galaxy.

Zjednodušeně řečeno jsou Guardians podobnými intergalaktickými strážci pořádku, jako třeba Green Lantern Corps. od DC Comicsu a oficiálně v týmu můžeme čekat StarLorda, Draxe the Destroyera, Rocket Racoona, Groota a podle prvního oficiálního artworku také Gamoru. StarLord se občanským jménem jmenuje Peter Quill, je jediným pozemšťanem v týmu (i když se zvláštními schopnostmi) a je de facto takovým Green Lanternem příběhu. Také ke službě dobru přijde jak slepý k houslím, také ze Země odfrčí hájit dobro do dalekých končin vesmíru. StarLord je vůdcem týmu.

Drax the Destroyer je původem také pozemšťan, který ale od mimozemšťanů dostane nové (zelené) tělo s nadlidskými vlastnostmi. Je osobně provázán s Thanosem (o tom ještě bude řeč) a dokáže vycítit jeho přítomnost. Rocket Racoon je inteligentní antropomorfní mýval, výtečný bojovník, nadaný stratég a oddaný přítel. Pochází z hlubin vesmíru. Ještě o něco divnější je obživlý strom Groot, alias „Monarcha z Planety X“. Dokáže se různě nafukovat a zvětšovat, nasávat sílu ze stromů a země či ovládat okolní floru, takže můžeme čekat jakéhosi dřevěného Sandmana. Posledním potenciálním přírůstkem do týmu je Gamora, což je mimozemšťanka s nadlidskými schopnostmi, na které je zajímavé především to, že je v komiksech Thanosvou adoptivní dcerou!

Podle dostupných informací by se část filmu měla odehrávat ve vzdálené budoucnosti, kde se seznámíme se Strážci ve chvíli, kdy budou vést lítý boj s rasou zákeřných Badoonů. Někdy v průběhu děje Strážci přicestují do přítomnosti a zapojí se do současných událostí filmového Marvel Universe. Ve filmu se objeví Thanos a události Guardians of the Galaxy budou přímo předcházet Avengers 2. A teď už by bylo načase vysvětlit, kdo že to je ten Thanos, co myslíte?

 

 

Thanos se představuje

Thanos je jeden z nejstrašlivějších záporáků Marvel Universe a shodou okolností je to také ta fialová tlama, kterou jsme viděli v úplně posledním záběru Avengers, přičemž to není poprvé, co jsme na něj narazili. Už v Thorovi jsme v Odinově pokladnici mohli vidět Thanosovu rukavici moci (Infinity Gaunlet), při jejímž nasazení je Thanos prakticky všemocný. V komiksech s ní dokonce vymazal půlku známého vesmíru, ale zas tak velké síly se asi ve filmové variantě nedočkáme – mazání galaxií lusknutím prstů by na plátně asi přeci jen nepůsobilo dvakrát zábavně. Thanos je fascinován nihilismem, zmarem a smrtí, v komiksové předloze se dokonce personifikované Smrti dvoří.

Úkolem Guardians of the Galaxy bude Thanose nějakým způsobem představit, aby si to s ním mohli Avengers ve druhém filmu naplno rozdat. Podle zvěstí by mohli Guardians být inspirovaní příběhem The Thanos Imperative, ve kterém Thanos začíná jako zajištěný vězeň, ale Strážci ho musí propustit, aby jim pomohl vyřešit palčivou hrozbu, na kterou sami nestačí. Posléze se ale Thanos proti Strážcům obrátí a namíří svou pozornost na Zemi, kde doufá ukořistit mocné artefakty. Přičemž v případě filmových Avengers to, jak víme, byla kosmická kostka. Jestli se k ní dostane, nebo nakonec i k té své rukavičce, bude z toho asi pořádné maso.

Prní verzi scénáře napsala neznámá Nicole Perlman, ale podle Latino Reviews je ten scénář zatím opravdu vynikající. Premiéra je ohlášena na 1. srpna 2014. Veškeré obrázky vložené v textu pocházejí z komiksů. První dva oficiální obrázky k filmu najdete dole v galerii.

Zdroje: Collider, Latino Review, Wikipedie

Strážci Galaxie

01.08.2014 | USA, Velká Británie
Akční, Sci-Fi, Dobrodružný
Info o filmu

Galerie: 2

Guardians of the Galaxy - Avengers z vesmíru | Fandíme filmu Guardians of the Galaxy - Avengers z vesmíru | Fandíme filmu

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest